Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme files vanwege regen en vakantieverkeer, anderhalf uur vertraging op A1

Enorme files vanwege regen en vakantieverkeer, anderhalf uur vertraging op A1

Verkeer

20 okt 2023, 17:19

Het hele land heeft te kampen met drukte vanwege het slechte weer en extra verkeer door de herfstvakantie. ANWB telde rond 16.00 uur 800 kilometer file, rond 17.00 uur was dat iets teruggelopen naar zo'n 700 kilometer, nog steeds een forse hoeveelheid.

De grootste vertraging is momenteel op de A1 tussen Amersfoort-Noord en Stroe, waar 87 minuten vertraging is vanwege een kapotte vrachtauto. De rechterrijstrook is dicht.

Op de A2 is 46 minuten vertraging tussen Utrecht en Zaltbommel, en vanuit het zuiden is er tussen Sint-Michielsgestel en Waardenburg is 34 minuten vertraging.

Op de A9 staat 48 minuten vertraging door een dichte rijstrook vanwege spoedtransport, van Haarlem-Zuid via Badhoevendorp richting knooppunt Holendrecht.

De A50 van Zwolle naar Arnhem loopt vast tussen Vaassen en Loenen, met een vertraging van 40 minuten tot gevolg vanwege een ongeluk.

Door de regen ontstonden meerdere ongelukken, onder meer in het Drentse Tweede Exloërmond waarbij een auto tegen een boom botste:

Auto door aquaplaning frontaal tegen boom in Tweede Exloërmond
0:32
Auto door aquaplaning frontaal tegen boom in Tweede Exloërmond

Het is volgens de ANWB "echt heel erg druk". Meestal zijn de files op vrijdagmiddag enkele honderden kilometers korter. Maar een record is het niet, dan zou er meer dan 1000 kilometer file moeten staan. Aangeraden is om de verkeersinformatie te checken voor je op pad gaat.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.