Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouwen uit de bijstand krijgen op Vrouwendag flinke portie zelfvertrouwen

Persoonlijke verhalen

8 mrt 2022, 23:15

Internationale vrouwendag. Een moment om het te hebben over kansen gelijkheid. Of eigenlijk het gebrek daaraan, want bijna de helft van de vrouwen is niet financieel zelfstandig, vrouwen verdienen minder dan hun mannelijke collega's en pas 14 procent van de bestuurders is vrouw, zo is dinsdag naar buiten gekomen. In Breda werkt stichting Brood en Rozen om vrouwen die minder kansen hebben gehad meer zelfvertrouwen te geven. De groep is zes weken begeleid en geïnspireerd door topzakenvrouwen en dinsdag gaan ze speeddaten met acht topzakenmannen.

Bouchra Boutahar (58) is een van de vrouwen uit het opleidingstraject. Ze was ambtenaar in Marokko en kwam in 2001 in Nederland. Bouchra wilde in Nederland graag een soortgelijke baan maar door de taalbarrière lukte dat niet. Het tastte haar zelfvertrouwen aan. "Ik durfde niet meer van alles te doen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan en cursussen gevolgd, maar ik dacht altijd dat anderen beter waren dan ik."

Verlies van zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen van Bouchra is langzaam teruggekomen door het lesprogramma. "Ik heb nu iets gedaan waar ik heel erg tegen op zag. Op mijn 58ste heb ik mijn rijbewijs gehaald. Vandaag heb ik de andere vrouwen opgehaald voor onze dates met de topzakenmannen. Ik ben niet zenuwachtig meer we zijn uiteindelijk gewoon gelijk. Wij zijn ook topvrouwen!

Oprichter van de stichting Brood en Rozen in Breda is Nora Kasrioui. Zes weken lang kregen de vrouwen workshops van vrouwelijke ceo's en politici. "Veel vrouwen in de bijstand verliezen uiteindelijk het geloof in zichzelf" begint Nora te vertellen. "We moeten hier iets tegen doen. Daarom organiseren we jaarlijks op Internationale Vrouwendag speeddates met topmannen. Met als doel dat beide partijen er wat van kunnen leren."

Nora Kasrioui is de stichting begonnen vanuit haar eigen pijn. "Ik kom zelf uit een achterstandsituatie. Onderwijs heeft mij enorm geholpen. Je pijn kan je omzetten in kracht en opgeven is geen optie. Als de vrouwen de persoonlijke verhalen horen van mensen aan de top hoop ik dat ze inzien dat het verschil tussen hen helemaal niet zo groot is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.