Terug

Volg Hart van Nederland

Volendam zamelt namens vermoorde Eva geld in voor Alpe d'Huzes: 'Zij wilde de top bereiken'

Persoonlijke verhalen

12 feb 2023, 22:29

Het was haar droom om de top van de bodybuildsport te bereiken, maar voor ze die kans kreeg werd Eva Veerman op 28-jarige leeftijd vermoord door haar vriend Jordan. Haar verhaal raakt Theo en Margreet uit Alkmaar, die nu namens Eva een andere top willen bereiken, die van de Alpe d'Huzes.

Het is 16 mei 2021 als Anneke en Johan Veerman hun dochter Eva dood op haar eigen bank vinden. Ze blijkt vermoord door haar vriend Jordan, die na een zelfmoordpoging zwaargewond onder de douche in datzelfde huis wordt gevonden. Een paar weken later berooft hij zichzelf in de gevangenis alsnog van het leven. Theo en Margreet staan op dat moment op het punt om de Alpe d'Huzes te lopen en omdat ze geraakt zijn door Eva's verhaal, willen ze wat voor haar doen.

Benefiet in Eva's stijl

"Toen ontstond het idee: zullen we een hartje ophangen daar? We hebben de ouders van Eva gevraagd of ze een briefje wilden schrijven", zegt Margreet tegen Hart van Nederland. "Lieve Eva Veerman, jij bereikt altijd de TOP! We missen jou!!" staat er op het briefje. Dat zet het echtpaar aan het denken. "Ze wilde de top van de bodybuilding bereiken en wij wilden de top van de Alpe bereiken. Net na onze tocht zaten we op bed, toen ontstond het idee om het dit jaar helemaal voor haar te doen."

Daarom zullen dit jaar ook vrienden van Eva meelopen in het team dat haar naam draagt. Ze zamelen geld in voor KIKA Kankerbestrijding, het doel van de Alpe d'Huzes. Om zo ver mogelijk te komen, houden ze zondag een benefietconcert. "Veel mensen hebben haar gekend, dus we doen het in haar stijl. Zo speelt een band ABBA-liedjes, dat was haar favoriete muziek. We hebben ook sponsors die bij haar pasten benaderd, zoals sportmerken. Meer dan veertig bedrijven uit Volendam sponsoren ons. En vrienden, collega's en haar ouders zijn erbij."

De moord op Eva is een voorbeeld van femicide, waar Hart van Nederland verslaggever Esther Monsma de podcast Vrouwenmoord over maakt. Eva's ouders, Anneke en Johan Veerman, doen hun verhaal in aflevering 1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.