Terug

Volg Hart van Nederland

Kasper (4) overleden aan kanker, nu loopt zijn vader hele land door voor ziekenhuis

Persoonlijke verhalen

24 mrt 2023, 22:34

De 4-jarige Kasper was een hele vrolijke, lieve jongen met prachtige rode krullen. Vorig jaar overleed hij na een zware strijd tegen een zeer agressieve hersentumor. Als eerbetoon aan zijn zoon begon Jeroen van Veen vrijdag met een sponsorloop. Hiermee wil hij geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum.

Tijdens de actie gaat Jeroen iedere dag hardlopen. En dat is niet even een blokje om. Hij gaat voor 10, 20 en 30 kilometer en doet zelfs hele marathons. Hierbij wil Jeroen alle provincies van ons land door om volgend jaar te eindigen op Texel, waar zijn schoonouders wonen. Hier kwam het gezin, inclusief Kasper, heel graag, ook na zijn chemo's.

Van Veen wil met de sponsorloop patiëntjes van het kinderziekenhuis en hun ouders het gevoel geven dat hij iedere dag aan ze denkt en niet alleen tijdens de feestdagen.

Geld hard nodig

"Er was een streefbedrag van 10.000 euro. Vorige week zette ik de pagina open en heel veel mensen konden zich niet inhouden. Ze vonden het veel te mooi. Nu ben ik al dik over dat bedrag heen dus er komt een nieuwe. Ik hoop dat het zoveel mogelijk gaat worden", vertelt Jeroen aan Hart van Nederland.

Volgens hem is het geld hard nodig: "Toen ik zelf in het Prinses Máxima Centrum was, zag ik elke dag hoe ongelofelijk hard ze werken. Wij als gezin, alle gezinnen en ook Kasper hebben heel veel aan ze te danken. Het geld is heel hard nodig. Het zou toch fantastisch zijn als we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat er misschien één iemand extra in Nederland wordt gebeld en die dan goed nieuws krijgt in plaats van slecht nieuws. Als ik dat in een jaar kan bereiken dan zou dat echt fantastisch zijn."

Vader verloor zoon aan kanker, nu loopt hij jaar lang hard voor kinderziekenhuis
2:33
Vader verloor zoon aan kanker, nu loopt hij jaar lang hard voor kinderziekenhuis

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.