Terug

Volg Hart van Nederland

Tilburgse Natasja hangt sjaals aan lantaarnpalen: 'Triest dat dit nodig is'

Persoonlijke verhalen

16 jan 2024, 21:33

Voor iedereen warmte, dat is waar de Tilburgse Natasja van Alphen al jaren voor pleit. Ze gaat dagelijks op pad om sjaals, handschoenen en mutsen door Nederland te verspreiden aan lantaarnpalen. "Het is gewoon hartstikke hard nodig. Het lijkt elk jaar erger te worden", laat Natasja aan Hart van Nederland weten.

Al sinds 2016 verspreidt de Tilburgse winteraccessoires door het land. Een Amerikaanse actie bracht haar destijds op het idee. En nu worden deze hartverwarmende spullen al op 42 plaatsen in Nederland neergelegd. "Triest dat het nodig is", zegt Natasja. "Voor de een ben je een lichtpuntje, voor de ander ben je een stukje hoop".

Inspiratie

Voor de één ben je een lichtpuntje, voor de ander ben je een stukje hoop of inspiratie om hetzelfde te doen. Hoop dat het als een olievlek door het land verspreidt, dat ik zoveel mogelijk mensen mag inspireren en motiveren om hetzelfde te doen als ik", zegt ze.

"Kijk eens om je heen, hoe erg is de armoede hier. Ik zit zelf warm in huis, helaas heeft dat niet iedereen. Het is jammer dat het nodig is, maar als ik kan helpen doe ik dat graag", vertelt Natasja.

De spullen krijgt Natasja via vrienden, familie, kennissen en de plaatselijke kringloopwinkel. Mensen kunnen eigen spullen doneren of speciaal een sjaal of muts kopen om te doneren.

Daklozen willen niet terug naar het 'oude normaal': niet als vee in zalen onderbrengen
2:17
Daklozen willen niet terug naar het 'oude normaal': niet als vee in zalen onderbrengen

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.