Terug

Volg Hart van Nederland

30 jaar Disneyland Parijs: superfan Sonny heeft meer dan 300 Disney-beeldjes

30 jaar Disneyland Parijs: superfan Sonny heeft meer dan 300 Disney-beeldjes

Persoonlijke verhalen

12 apr 2022, 23:10

Disneyland Parijs bestaat precies dertig jaar. Sonny Monster (29) uit Dordrecht is fan van het eerste uur. Toen hij twee jaar oud was liepen zijn ouders al met hem in de buggy door hetpark. Nu heeft hij een collectie met meer dan 300 Disney-beeldjes bij elkaar verzameld.

"Wat Disney zo bijzonder maakt, is dat het je wegneemt uit de realiteit", legt Sonny tegen Hart van Nederland uit over de magie die hij als volwassene nog altijd ervaart. "Ik kan dan helemaal mijn innerlijke kind naar boven halen. Als ik een film kijk, sta ik voor de televisie helemaal mee te doen."

Vier keer per jaar naar Disneyland

Voor de Dordtenaar begon de hype voor Disney toen hij vier jaar oud was. "Toen mocht ik 's avonds op de bank samen met mama een Disneyfilm kijken." De liefde is daarna nooit meer weggegaan. "Je groeit ermee op, dus het blijft leuk om naar te kijken." Het liefst kijkt Sonny naar Aladdin en Belle en het Beest, omdat die voor hem "nostalgisch zijn".

Er gaat geen jaar voorbij dat Sonny niet in Disneyland Parijs te vinden is. Hij probeert er zelfs om het kwartaal naartoe te gaan, soms spontaan als hij een paar dagen vrij is. Ondanks de vele stappen die de fanaat al heeft gezet, verveelt het toch nooit. "Er is iets magisch aan het park. Er hangt altijd een gezellige sfeer en er is altijd iets te doen."

300 beeldjes in Disneykamer

Zijn liefde voor Disney blijft niet bij het pretpark in Parijs. De superfan heeft thuis namelijk een heuse Disneykamer met wel 300 beeldjes. "De goedkoopste is ongeveer twintig euro, de duurste loopt op tot de duizend." In de kamer staan vooral beelden uit de "nostalgische en authentieke" Tradition-collectie, die speciaal zijn gemaakt door kunstenaar Jim Shore.

Hoewel de fan het lastig vindt om zijn favoriete beeldje uit te kiezen, hecht hij toch de meeste waarde aan zijn Stitch, het blauwe beestje uit de film Lilo en Stitch. "Met dat beeldje is de collectie begonnen. Die kocht ik in de Disneywinkel in Dordrecht, waar ik inmiddels al twintig jaar kind aan huis ben."

Disney verzameling

Disney verzameling

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.