Volg Hart van Nederland
Arm gescheiden, rijk gebakken: Sasja gaat tegen stroom in en is als single bakker succes

Arm gescheiden, rijk gebakken: Sasja gaat tegen stroom in en is als single bakker succes

Persoonlijke verhalen

31 okt 2021, 21:02

Link gekopieerd

Na een scheiding gaat zo'n dertig procent van de mensen er financieel behoorlijk op achteruit. En vrouwen meer dan mannen. Dat geldt niet voor Sasja Roodenrijs.

Als gescheiden moeder met kind zonder baan had Sasja drie jaar geleden makkelijk bij de pakken neer kunnen gaan zitten. Maar dat liep anders. Ter afleiding maakte ze werk van haar passie: het bakken van koekjes. Die vonden zo gretig aftrek dat ze ze ging verkopen. En met succes: van haar kleine oventje op één hoog achter heeft ze nu een eigen pand, acht mensen in dienst en opende ze zondag haar eerste koekjeswinkel. Lange rijen verwelkomden de single moeder met open armen.

Moeilijk leven

"Het is een gekkenhuis", vertelt Sasja. Er wordt volop gebakken, de pers belt en er is heel veel vraag naar haar koeken. Voor haar is het bakken een 'lifesaver' geweest, zo vertelt ze tussen de bedrijven door. "Een aantal jaren geleden had ik een man, een kind, het ging voor de wind. Dan gaat het niet meer en zet je er een punt achter. Ik kwam terecht in een moeilijk leven."

De scheiding eist z'n tol. Om wat afleiding te vinden, gaat ze doen waar haar opa en vader beroemd om zijn geworden: koeken bakken. "Mijn familie komt uit het vak dus ik heb het van jongs af aan meegekregen. In die zin ben ik stikverwend", vertelt Sasja.

Overal dozen en koeken

Ze doet alles in haar kleine keukentje, de oven staat op de koelkast. Omdat het steeds beter gaat met haar webwinkel, komen er overal dozen te staan en rekken met koeken. Het is niet meer te doen. Ze ziet kans om een productieruimte te regelen en vanaf dan gaat het hard. Ze neemt mensen in dienst - dat zijn er inmiddels acht - en nu komt daar haar winkeltje bij.

Wat is haar geheim? "Ik maak alles zelf. Ik gebruik geen halffabricaten, niks komt uit een emmertje. Lemoncurd maak ik zelf, karamel ook. Ik vind het veel leuker om zelf eieren te breken. Als je eenmaal het verschil hebt geproefd, wil je niet anders.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.