Terug

Volg Hart van Nederland

Petra door koopjesjagers aangevallen tijdens lingeriesale Hunkemöller: 'Ik lag op de grond in foetushouding'

Persoonlijke verhalen

30 apr 2023, 16:24

Wat een leuk dagje shoppen had moeten worden, veranderde in een nachtmerrie voor de 49-jarige Petra*. Ze raakte zaterdag verwikkeld in een vechtpartij bij een kledingbeurs van Hunkemöller in Ahoy, waar klanten voor een prikkie nieuw ondergoed kunnen kopen.

Maar Petra ging niet met een goedgevulde tas nieuwe bh's, maar met blauwe plekken en een bult op haar hoofd, naar huis.

Een dreun op haar kaak, een elleboog tegen haar keel en schoppen tegen haar hoofd. De ervaring van Petra, zaterdagochtend bij de fabrieksverkoop van de Hunkemöller in Ahoy, was allesbehalve positief. Anderhalf uur zat ze voor de winkel om als eerste naar binnen te kunnen gaan.

Het was niet de enige vechtpartij van een grote groep dit weekend. Zaterdagavond liep het ook helemaal uit de hand in Maastricht:

Ambulances rijden af en aan in Maastricht, na steekpartij met meerdere gewonden in ENCI-groeve
1:13
Ambulances rijden af en aan in Maastricht, na steekpartij met meerdere gewonden in ENCI-groeve

Hoewel het in de wachtrij nog gezellig was, sloeg de sfeer binnen in de evenementenhal om. Een groep van vijfentwintig vrouwen dook als een groep hyena's op Petra en haar shoptassen. "Ik dacht dat het leuk zou zijn, maar nu denk ik: had ik het maar niet gedaan", vertelt ze tegen Hart van Nederland.

Het was een heftig moment. "Ik lag op de grond in een foetushouding en zag de hak van een schoen aankomen", blikt ze terug. "Ik ben onlangs geopereerd en heb daar nog wonden van, dus ik moest mezelf beschermen."

Flinke bult en blauwe plekken

Petra hield er een flinke bult op haar hoofd en blauwe plekken aan over. Ook zijn haar bril en telefoon kapot. "De beveiligers hebben me er tussenuit kunnen halen", zucht ze. Ze moest ruim vier uur bij de ehbo zitten. "Ik was duizelig en misselijk."

Ondanks de goede en zorgzame opvang, vroeg ze de organisatie om de politie te bellen zodat ze aangifte kan doen. Die wordt niet gebeld.

Haar tas met uitgezochte artikelen moest ze laten staan. Uiteindelijk ging ze naar huis met een cadeaubon van 100 euro en een tasje lingerie als tegemoetkoming, maar dat zit haar niet lekker. "Eigenlijk voel ik me afgekocht", geeft ze toe. Petra wil toch nog aangifte doen en hoopt de camerabeelden van Ahoy daarbij te kunnen gebruiken.

Tweede incident in een week

Het is de tweede vechtpartij bij de lingeriesale van Hunkemöller deze week. Vrijdag ging een groep vrouwen met elkaar op de vuist. Volgens de politie waren er toen zo'n vijftien tot twintig personen bij het incident betrokken. Hunkemöller liet aan het Algemeen Dagblad weten te kijken of er naar aanleiding van het incident extra maatregelen nodig zijn, maar zaterdag ging het dus opnieuw mis. De kledingbeurs duurt nog tot 2 mei.

De bult op Petra's hoofd. Het artikel gaat verder onder de foto:

Petra kledingbeurs lingeriesale Hunkemuller

Petra kledingbeurs lingeriesale Hunkemuller

Petra deelt haar verhaal in de hoop iets te kunnen veranderen. "Anders is het wachten tot het écht misgaat", vreest ze. Volgens haar waren er bijvoorbeeld maar zes beveiligers van Hunkemöller voor drie zalen. "Dat is discutabel."

Een oplossing zou volgens haar zijn om meer beveiligers in te zetten, de hallen anders in te richten en duidelijke regels op te stellen. "Ze hebben geen controle", vertelt Petra. "Dit kan gewoon niet en mag niet gebeuren. Het is levensgevaarlijk", zegt ze. Ze hoopt dat het niet meer zal gebeuren, al zal ze daar zelf niet de vruchten van kunnen plukken. "Dit doe ik nooit meer."

Hunkemöller en politie Rotterdam waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

*Petra is een gefingeerde naam, haar echte naam is bekend bij de redactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.