Terug

Volg Hart van Nederland

Nino (12) overleden bij vrachtwagenongeluk, moeder strijdt voor meer veiligheid

Persoonlijke verhalen

22 apr 2023, 08:20

Het is de grootste nachtmerrie voor iedere ouder wiens kind op de fiets naar school gaat. De 12-jarige Nino uit Leiderdorp kwam om het leven toen hij werd geschept door een vrachtwagen. Moeder Kirsten is samen met de buurt een petitie gestart om de verkeerssituatie in het dorp veiliger te maken.

Nino kwam op 10 maart om het leven toen hij op zijn fiets werd geschept door een vrachtwagen. Moeder Kirsten en haar buurtgenoten pleiten er al langere tijd voor dat de gemeente de verkeerssituatie in Leiderdorp veiliger moet maken.

Na de dodelijke afloop voor haar kind is Kirsten al helemaal woedend. Zij is daarom samen met de buurt een petitie gestart die inmiddels meer dan 15.000 keer is ondertekend.

Petitie

De moeder van Nino hoopt dat de petitie ervoor kan zorgen dat de verkeerssituatie rondom de Rietschans en Touwbaan in Leiderdorp veiliger wordt. Er zouden daar namelijk veel ongevallen gebeuren. Ze heeft de petitie aan het gemeentebestuur overhandigd.

De politie laat aan Hart van Nederland weten dat het onderzoek naar het ongeluk nog loopt en dat zij daarom geen tussentijdse mededingen kunnen doen.

Nino (12) overleden bij vrachtwagenongeluk, moeder strijdt voor meer veiligheid
2:06
Nino (12) overleden bij vrachtwagenongeluk, moeder strijdt voor meer veiligheid

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.