Terug

Volg Hart van Nederland

Bas begint platform voor 'vergeten' vaders na miskraam: 'Veel behoefte aan'

Persoonlijke verhalen

3 mei 2021, 22:58

Bas Janse en zijn vriendin Femke Wits willen graag ouders worden, maar al twee keer moesten ze vroegtijdig afscheid nemen van hun ongeboren kindje. Voor moeders is na een miskraam overal hulp, steun en lotgenotencontact te vinden, maar als 'vergeten' vader moest hij daar hard naar op zoek.

Aan de ene kant is dat logisch, vindt Bas zelf ook, want zijn vriendin is toch degene die de gevolgen van een miskraam ook fysiek doormaakt. Aan de andere kant had hij als aanstaande vader er heel veel behoefte aan om zijn ervaring te kunnen delen met lotgenoten, legt hij uit bij Hart van Nederland.

'Lastig in contact te komen'

"Gelukkig kon en kan ik goed met mijn vriendin praten over mijn gevoelens en ook met mijn vrienden", vertelt Bas. Maar hij wilde na de miskramen ook graag contact met mannen die hetzelfde hadden meegemaakt. "Toen ging ik zoeken op internet, maar bleek het heel lastig om in contact te komen met lotgenoten."

Bas besloot daarom zelf een digitale ontmoetingsplek op te richten. De vergeten vader, en de bijbehorende besloten Facebookgroep, gingen anderhalve week geleden live. En wat blijkt: er is zeker behoefte aan. De lotgenotengroep heeft inmiddels al zo'n zestig leden, zegt een trotse Bas. "Allemaal mannen die hun verhalen delen en steun vinden bij elkaar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.