Terug

Volg Hart van Nederland

Nagellakheld Tijn heeft eigen fontein in Breda: 'Hij zal altijd voortleven'

Persoonlijke verhalen

2 apr 2022, 23:19

Bijna vijf jaar na het overlijden van nagellakheld Tijn Kolsteren, wordt hij geëerd met zijn eigen fontein. Zo wil de stad Breda de jongen bedanken voor alles wat hij tijdens Serious Request heeft gedaan. "Tijn zal altijd voortleven", aldus Paul Depla, de burgemeester van Breda.

Zaterdag werd Tijns Waterplein feestelijk geopend op de Grote Markt in Breda. De plek waar in 2016 het Glazen Huis stond en waar Tijn 2,5 miljoen euro inzamelde voor het Rode Kruis. "Dat geld wat Tijn bij elkaar heeft gebracht heeft veel kinderen geholpen", vertelt de burgemeester. Met dit eerbetoon hoopt hij dat Tijn voor altijd zal voortleven. "Niet alleen in onze harten maar ook bij de fontein."

Waterrat

Jolanda, de moeder van Tijn, denkt dat dit eerbetoon heel goed bij Tijn past. "Hij was echt een enorme waterrat." De ouders van de kleine held waren eerder in de week al gaan kijken naar het fontein. "Als de fontein aangaat dan komt er meteen een hond het water in om te spelen. Gaat de fontein uit dan zie je de vogeltjes erheen vliegen om water te drinken. Voor een dierenvriend als Tijn was dit wel erg mooi geweest."

Ook juf Alby, bij wie Tijn in de klas zat, is aanwezig en omschrijft hem net als zijn moeder als een échte dierenliefhebber. "Tijn kijkt met een hele grote glimlach op ons neer. Hij was een vriend van iedereen." vertelt ze.

Eerbetoon

Moeder Jolanda vindt het eerbetoon heel bijzonder en is geraakt door het initiatief. "We dragen ons verdriet altijd met ons mee, maar op momenten als deze merk je eigenlijk dat het gedragen wordt door veel meer mensen en dat je je verdriet kan delen."

Tijn werd in 2016 in een klap beroemd toen hij met zijn vader langskwam bij het Glazen Huis van radiozender 3FM. Hij had hersenstamkanker en zijn vader vertelde dat hij lak had aan zijn ziekte. Tijn wilde daarom zoveel mogelijk nagels lakken om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dat lukte: de jongen haalde in zijn eentje 2,5 miljoen euro op. Bijna een jaar later, in juli 2017, overleed hij op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn kanker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.