Terug

Volg Hart van Nederland

Na 13 jaar zoeken vond Joëlla eindelijk een huis, 2 jaar later wordt het al gesloopt

Persoonlijke verhalen

1 sep 2023, 23:04

Joëlla had haar zoontje Bjarn beloofd nooit meer te hoeven verhuizen. Die belofte kan ze niet nakomen. Na constant te moeten verhuizen, kwam er in 2021 verandering in de situatie van Joëlla. Ze vond haar droomhuis in het Brabantse Berghem. Maar nu, nog geen 2 jaar later, raakt ze datzelfde huis al kwijt.

Na 13 jaar te hebben gewacht op een sociale huurwoning was het eindelijk raak. Met flink klussen en tegen de 30.000 euro aan budget maakte ze van de woning haar eigen paleisje. Maar die droom viel snel uiteen toen woningcorporatie Mooiland bekendmaakte de huizen in de buurt te moeten slopen.

De wooncrisis in Nederland loopt de spuigaten uit. Joëlla wachtte 13 jaar op een sociale huurwoning. Door de lange wachtlijsten wonen ex-partners na hun scheiding vaak nog langere tijd noodgedwongen samen:

Ex-partners wonen na scheiding noodgedwongen lang samen
1:55
Ex-partners wonen na scheiding noodgedwongen lang samen

Ook Mooiland vindt het vervelend voor Joëlla dat zij nu in deze situatie zit. Ze bieden aan haar, en alle andere bewoners, tegemoet te komen met een sociaal plan. Zo kunnen zij assisteren bij het vinden van een nieuwe woning in de buurt en kijken zij naar de financiële compensatie die ze kunnen bieden.

Het aanbod van Mooiland heeft Joëlla moeten afslaan. Met alles wat zij geïnvesteerd heeft, zou ze er bij het accepteren zo'n 7000 euro op achteruit gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.