Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder ontvoerde Insiya zoekt koningspaar op bij staatsbezoek

Moeder ontvoerde Insiya zoekt koningspaar op bij staatsbezoek

Persoonlijke verhalen

5 apr 2022, 20:44

Nadia Rashid, de moeder van het naar India ontvoerde meisje Insiya, heeft het koningspaar dinsdagochtend opnieuw gevraagd aandacht te besteden aan haar zaak. Dat deed de moeder op de Dam in Amsterdam, waar Willem-Alexander en Máxima samen de Indiase president en zijn echtgenote ontvingen voor een staatsbezoek.

"Ik heb de koning en koningin gesproken. Ze hebben mijn brief gelezen en gaan deze vandaag bespreken. Ze zijn zeer begaan met mijn zaak. Ze waren geëmotioneerd en zijn ervan doordrongen hoe belangrijk het is dat Insiya terugkomt naar Nederland", aldus Nadia Rashid dinsdag.

'Uw steun en inzet kunnen haar terugbrengen'

In een videoboodschap en brief richtte zij zich vorige week tot de koningin. "Ik geloof erin dat uw steun en uw inzet Insiya terug kunnen brengen naar Nederland, naar huis", stelde ze toen. "Hoe mooi is het als dit staatsbezoek en deze vriendschap worden bezegeld met de terugkomst van Insiya naar Nederland?", voegde ze daar aan toe.

In 2019, toen het koningspaar op staatsbezoek was in India, betuigden koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun medeleven met Rashid. Zij zeiden toen haar situatie "hartverscheurend" te vinden. Ook reageerde Máxima in 2018 op een eerdere brief en videoboodschap van de vrouw.

Ontvoerd uit het huis van oma

In 2016 liet de vader het toen 2-jarige kind ontvoeren uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost. De ontvoerders zijn hiervoor veroordeeld tot celstraffen. De vader werd vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam bij verstek tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij weigert het meisje aan Nederland over te dragen. De moeder zegt geen contact met haar dochter te kunnen krijgen.

De president van India Ram Nath Kovind en zijn vrouw Savita Kovind begonnen maandag aan een driedaags bezoek aan ons land, onder meer om stil te staan bij 75 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en India. Maandag ontmoetten de Kovinds de minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, in de Keukenhof.

Na de officiële ontvangst op dinsdag plaatst de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. 's Avonds volgt er een staatsbanket in het Koninklijk Paleis. Woensdag gaat de Indiase president onder meer langs bij de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en bij premier Mark Rutte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.