Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder Insiya vecht tegen de tranen na staande ovatie in HLF8

Moeder Insiya vecht tegen de tranen na staande ovatie in HLF8

Persoonlijke verhalen

5 apr 2022, 20:48

De moeder van het naar India ontvoerde meisje Insiya was dinsdagavond tot tranen geroerd toen zij in de talkshow HLF8 een staande ovatie kreeg na het doen van haar verhaal. Nadia Rashid was te gast in de talkshow van Johnny de Mol om te vertellen over de aandacht die ze dinsdag heeft gevraagd voor de ontvoering van haar dochter.

"Wij, ik, wensen jou heel veel sterkte. En laat ze dit maar tot in India horen. Dit applaus is voor jou", zei De Mol nadat Rashid haar verhaal had afgerond. Vervolgens begon iedereen in de studio voor haar te klappen, waarna ze allemaal opstonden. Dat raakte de moeder van Insiya zichtbaar. Zij kon haar tranen nauwelijks bedwingen.

Hopen op doorbraak na aandacht van koning en koningin

Dinsdag vroeg Rashid koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Indiase president om aandacht voor de ontvoering van Insiya. Zij had daarbij een bord bij zich waarop behalve een foto van haar dochter, ook een in het Engels geschreven vraag om de terugkeer van Insiya te zien was.

"Ik heb de koning en koningin gesproken. Ze hebben mijn brief gelezen en gaan deze vandaag bespreken. Ze zijn zeer begaan met mijn zaak. Ze waren geëmotioneerd en zijn ervan doordrongen hoe belangrijk het is dat Insiya terugkomt naar Nederland", aldus Nadia Rashid. In HLF8 vertelde Rashid dat ze uit gaat van "een doorbraak" nu ze de Indiase president om aandacht voor de zaak heeft gevraagd.

Nederlands staatsburger

Volgens de organisatie die Insiya terug wil brengen, Team Bring Insiya Back, is zij een Nederlands staatsburger en wordt het meisje illegaal vastgehouden in India. In 2016 liet haar vader het toen 2-jarige kind ontvoeren uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost.

De ontvoerders zijn hiervoor veroordeeld tot celstraffen. De vader werd vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij weigert het meisje aan Nederland over te dragen. De moeder zegt geen contact met haar te kunnen krijgen.

Bekijk het fragment waarop de moeder van Insiya een staande ovatie krijgt hieronder, vanaf ongeveer 16 minuten.

HLF8 S2 E57
46:44
HLF8 S2 E57

Beeld: HLF8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.