Terug

Volg Hart van Nederland

Jennekes zoon zit duizenden kilometers verderop in de cel: 'Ik heb zijn stem altijd in gedachten'

Jennekes zoon zit duizenden kilometers verderop in de cel: 'Ik heb zijn stem altijd in gedachten'

Persoonlijke verhalen

18 apr 2022, 06:40

Ruim 2,5 jaar geleden ploft een brief met die boodschap op de mat van Jenneke (77). Haar zoon is aangehouden op verdenking van het smokkelen van cocaïne, naar Turkije. "De slechtste plek die je kunt bedenken om aangehouden te worden." Sindsdien heeft ze haar zoon niet meer gezien.

In de Hart van Nederland-podcast Bloedband vertelt ze over de vreselijke periode waar ze sindsdien doorheen gaat. Want haar zoon Tarek houdt vol: ik heb het niet gedaan. "Er is weleens twijfel. Hij is wel eens eerder gepakt met zoiets, maar het was altijd twijfel twijfel." De Turkse rechter veroordeelt hem wel. Hoe lang hij nog moet zitten, is nog onduidelijk, maar inmiddels moet ze haar zoon al jaren missen.

Jenneke heeft zichzelf Spaans geleerd, zodat ze zijn brieven kan lezen en vertalen en zijn vrouw in Ecuador ze kan lezen. Zo probeert ze de toekomst te redden. "Dat gezin is zo belangrijk voor hem en de plannen waar ze mee bezig waren... Dat brokkelt nu helemaal af. Dat was echt niet de bedoeling, dus ik ga ervanuit dat hij de waarheid spreekt."

Tijd dringt

Ze moet wel, want ze wil hoop houden dat ze haar kleinkinderen ooit gaat zien. "Ik wil heel graag dat Robert ten Brink een uitnodiging stuurt. Het leukste is als ze hier kunnen komen, want dan kunnen ze mijn moeder ook nog ontmoeten. Dat zou heel leuk zijn, ook voor Tarek." Maar de tijd dringt. Jenneke is inmiddels achterin de 70, haar moeder nog veel ouder. "Ik wil het gewoon graag. Ik ga heus niet zeggen: het kan niet meer. Het kan altijd."

Hoe Jenneke omgaat met alle onzekerheid en haar verdriet, hoor je in de Hart van Nederland-podcastserie Bloedband. Daarin praten Léon Mastik en Elin Stil met naasten van daders. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?

Luister je via Spotify? Klik dan hier. Luisteren via Apple podcasts kan hier.

Foto ter illustratie, bron: Pexels/Ron Lach

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.