Terug

Volg Hart van Nederland

Jacob (70) bestolen van onmisbare invalidenauto: 'Geraakt in kern van mijn ziel'

Persoonlijke verhalen

12 aug 2023, 18:00

De nacht van donderdag op vrijdag veranderde het leven van Jacob Zuurmond drastisch. Terwijl hij sliep, drongen dieven zijn huis binnen en beroofden hem niet alleen van zijn persoonlijke bezittingen, maar ook van een kostbaar stuk vrijheid. "Ik ben geraakt in de kern van mijn ziel", laat Zuurmond weten. "Mijn vrijheid is afgenomen".

Vrijdagochtend werd Jacob wakker en merkte hij meteen dat er iets niet klopte. Zijn rolstoel was verplaatst en zijn telefoon lag niet meer op het nachtkastje. Al snel besefte hij dat zijn pinpas, rijbewijs en kentekenbewijs gestolen waren. Totdat zijn verzorging langskwam en opmerkte dat ook zijn auto verdwenen was. Voor Jacob betekent de gestolen auto niet alleen het verlies van een kostbaar bezit, maar ook van zijn zelfstandigheid en vrijheid. De gestolen auto was namelijk volledig voorzien van op maat gemaakte aanpassingen en bood Jacob de kans, om samen met zijn kleinkind van 2 jaar, zelfstandig op pad te gaan.

"Ik ben bang dat ik het komende halfjaar een probleem heb. Als de verzekering al gaat uitkeren duurt het maanden om alle aanpassingen te tekenen, uit te meten en in een nieuwe auto te monteren", zegt Jacob. "Deze auto kostte mij 20.000 euro en de aanpassingen die nodig waren kostte ook nog eens 20.000 euro."

Tot die tijd zit Jacob thuis en is hij afhankelijk van anderen die hem willen helpen. "Gelukkig hebben de buren al aangegeven dat ze mij graag willen helpen en dat vind ik heel erg fijn. Ik kijk wel heel erg op tegen de komende maanden, het kost mij heel veel tijd om alles weer op de rit te krijgen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.