Terug

Volg Hart van Nederland

Jack kreeg leven weer op de rit door schuldhulpmaatje

Persoonlijke verhalen

22 juni 2023, 19:46

Jarenlang ging het de 59-jarige Jack uit Hoevelaken voor de wind, maar in korte tijd werd alles anders. "Als ik zo door blijf leven, dan kom ik in de schulden”, vertelt Jack aan Hart van Nederland. "Daarom heb ik contact gezocht met SchuldHulpMaatje.” Voor mensen voor wie eenzelfde financiële situatie dreigt, heeft Jack een gouden tip. “Als je in de problemen komt of zit: zoek hulp! Er is hulp, daar ben ik van overtuigd in dit land."

Hij kreeg darmkanker met uitzaaiingen naar het hoofd, de relatie ging over, zijn bedrijf stopte en hij moest uiteindelijk een bijstandsuitkering aanvragen. Jack kreeg in een korte periode veel tegenslagen te verduren. “Ik schaam mij niet, maar ik was er wel rottig over. Ik had af en toe het idee dat ik profiteerde van de maatschappij.” Dat gevoel overheerste bij Jack toen hij geen andere uitweg zag dan het aanvragen van een bijstandsuitkering.

In schulden belanden

Maar dat leven van een bijstandsuitkering geen luxe bestaan is, ondervond Jack vrijwel meteen. "Toen ik geld had overgeboekt dacht ik: wow, er blijft wel weinig geld over."

Dat was voor de inwoner van Hoevelaken de trigger om het anders te gaan doen. “Als ik zo door blijf leven, dan beland ik in de schulden. Ik heb contact gezocht met SchuldhulpMaatje." Bij de stichting SchuldHulpMaatje zijn vrijwilligers actief die andere mensen met (dreigende) schulden begeleiden naar een schuldenvrij leven.

Gouden tips

Jack heeft een jaar lang dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van SchuldHulpMaatje. "Iedere maand kwam er een vrouw langs en als ik iets niet goed deed dan zei zij dat ook. Je moet beter op dingen gaan letten.” Hierdoor heeft hij kunnen voorkomen dat zijn banksaldo in het rood kwam te staan. Hij deelt dan ook graag een aantal gouden tips. “Als je naar de supermarkt gaat, kijk dan niet naar de bovenste maar naar de onderste plank.” Jack doelt op de producten van huismerken die vaak niet in het rechtstreekse zicht liggen, maar wel aantrekkelijker zijn geprijsd.

Maar ook voor wie geld wil sparen heeft hij een advies. “Je kan 100 euro per maand sparen, maar ook een aantal euro per dag. Dat valt minder op.” En de beste tip aldus de ervaringsexpert: “Als je in de problemen komt of zit: zoek hulp! Er is hulp; daar ben ik van overtuigd in dit land."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.