Terug

Volg Hart van Nederland

Instagram-slachtoffer Bilal Wahib wil einde aan pesterijen: 'Heel veel vrienden kwijtgeraakt'

Instagram-slachtoffer Bilal Wahib wil einde aan pesterijen: 'Heel veel vrienden kwijtgeraakt'

Persoonlijke verhalen

6 okt 2022, 21:47

De jongen die vorig jaar in een livestream van rapper Bilal Wahib en vriend Oussama Ahammoud zijn onderbroek omlaag trok in ruil voor 17.000 euro, wordt nog altijd gepest vanwege de situatie. De inmiddels 14-jarige Leonardo doet zijn verhaal bij het Jeugdjournaal, om de pesterijen te stoppen. "Dan gaan mensen begrijpen hoe ik me voel."

In maart 2021 is Wahib live op Instagram met zijn maat Ahammoud. Fan Leonardo komt ook het gesprek binnen, maar dan gaat het faliekant mis. De presentatoren halen de toen 12-jarige jongen over om zijn geslachtsdeel te laten zien, door een beloning van 17.000 in het vooruitzicht te stellen. De jongen gaat akkoord en trekt zijn onderbroek naar beneden, maar de mannen blijken Leonardo op een vreselijke manier in de maling te hebben genomen.

Andere Leonardo

Het verhaal kent alleen maar verliezers. Wahib - die inmiddels zijn excuus aan de jongen heeft aangeboden - raakte veel van zijn werk en zijn Instagram-account kwijt en Leonardo is naar eigen zeggen een totaal ander persoon geworden door het incident. "Het doet me pijn als ik erover nadenk. Ik ben niet zoals vroeger. Ik ben een andere Leonardo dan ik was. Ik word veel gepest. Vroeger had ik veel vrienden, zat ik buiten te chillen. Maar nu ben ik heel veel vrienden kwijtgeraakt."

Een droevige, domme minuut, inmiddels zo'n anderhalf jaar geleden, beheerst nog altijd het leven van Leonardo. Het filmpje wordt nog veelvuldig gedeeld op social media. En dat wil hij niet meer. Het delen moet stoppen. Het pesten moet stoppen. Daarom zoekt hij nu de publiciteit op. "Het is geen grapje, wat er met mij gebeurd is. Het is heel erg pijnlijk. Ik denk wel dat mensen het gaan begrijpen en dat ze er geen aandacht meer aan gaan besteden. Dat ze me niet meer gaan uitschelden."

Leonardo heeft nog een tip voor anderen die in verleiding worden gebracht op social media. "Doe het niet. Ga naar je ouders en vertel het ze. Het maakt niet uit wie het je vraagt, al is het de bekendste van de bekendste. Doe het niet."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.