Terug

Volg Hart van Nederland

Het hebben van een huilbaby drijft tot waanzin: ' Ik denk dat je baby uit het raam gooien niets is'

Persoonlijke verhalen

9 sep 2023, 18:49

De meeste ouders bevinden zich op een roze wolk na de bevalling, maar dit geldt helaas niet voor alle vaders en moeders. Soms krijg je namelijk te maken met een huilbaby. En dan is het alleen maar huilen, huilen en nog eens huilen. Melanie haar zoontje Daan was ook een huilbaby en dit zorgde voor enorme frustraties: "op het laatste moment was ik tot heel veel in staat."

Toen Melanie vorig jaar beviel van haar zoontje Daan, begon een week na de geboorte het gehuil. Eerst begon het met een half uurtje huilen, maar dit werd al gauw langer en langer. "Het werd steeds erger. Op een gegeven moment was het zo intens dat hij 12 uur per dag kon volhouden. Hij begon dan met huilen om 07.00 uur met huilen en stopte om 19.00 uur, omdat hij dan in slaap viel uit ellende."

Geen hulp

Melanie probeerde van alles om het huilen te laten stoppen. Zo is regelmatig naar de huisarts geweest maar werd daar volgens haar niet gehoord.

"Op een gegeven moment dacht ik who cares? Ik ga het maar zelf regelen. Ik ben toen gestart met koemelkvrije voeding, maar het huilen werd dan alleen maar erger. Via Marktplaats heb ik toen dieetvoeding voor baby's gekocht, maar hier kun je eigenlijk alleen maar aan komen via de verzekering. Ik ben toen per direct begonnen met de voeding, hij werd hier wel wat rustiger van maar het huilerige ging niet helemaal weg."

Actie

De wanhoop stond Melanie nader: ze wist niet meer waar zij het moest zoeken. "Het enige wat je wil is hulp, een luisterend oor. Iemand die je probeert te helpen, of in ieder geval iemand die probeert te luisteren", aldus de moeder van Daan.

Volgens haar wordt er maar weinig geluisterd naar de ouders van huilbaby's. "Ik heb gemerkt dat ook veel andere moeders om mij heen, die huilbaby's hebben, het gevoel hebben dat ze niet worden gehoord. Je krijgt veel goedbedoelde tips maar die heb je natuurlijk allemaal al geprobeerd. Mensen die zeggen jij geeft de stress over, het komt door jou al het gehuil. Daar word je onzeker van."

Wanhopig

Melanie wist zich geen raad meer en de frustraties liepen hoog op. "Dat huilen, de hele dag. Je wordt een beetje gek, je raakt jezelf kwijt. Op het laatste moment was ik tot veel in staat. Ik denk dat je baby uit het raam gooien niets is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.