Terug

Volg Hart van Nederland

'Geïnteresseerde koper' steelt Maserati en rijdt over verkoopster Kamila heen

'Geïnteresseerde koper' steelt Maserati en rijdt over verkoopster Kamila heen

Persoonlijke verhalen

17 apr 2022, 20:46

Het had zomaar heel anders af kunnen lopen voor Peter (62) en zijn vrouw Kamila (43) uit Blaricum. Dit weekend raakten beiden gewond toen een man die zich voordeed als potentiële koper van een dure Maserati ervandoor probeerde te gaan met de Italiaanse bolide. "Alles wat ik nu nog heb van mijn auto is de grill."

Zelf kunnen ze het nog niet helemaal bevatten. "Op het ene moment laat je de auto zien, en het andere moment vrees je voor je leven", vertelt Peter aan Hart van Nederland. "We waren echt in schok, het ging allemaal zo snel."

Niet verzekerd

Peter, geen autoverkoper van beroep, besluit vorig jaar zomer een auto te importeren uit de Verenigde Staten. Zijn oog valt op een Maserati GranTurismo van 15.000 euro. Het doel is om de auto hier op te knappen om vervolgens door te verkopen met een aardige winst.

Door de coronacrisis verloor het bedrijf van Peter veel geld. "We vielen iedere keer tussen wal en schip als het ging om staatssteun", vertelt hij. "Met de verkoop van de auto wilde ik iets van het verlies ongedaan maken." Na een paar maanden was de auto opgeknapt en bijna klaar voor de verkoop. "Hij moest alleen nog gekeurd worden door de RDW." Dat is ook de reden dat de wagen nog niet verzekerd was, legt Peter uit. Het is de bedoeling dat de koper eerst een verzekering afsluit voordat de wagen de weg op mag.

De Maserati GranTurismo werd gebouwd tussen 2007 en 2019 en kwam in diverse varianten. De krachtigste versie, de MC Stradale, heeft een vermogen van 460 pk. De auto die in Blaricum op zijn kop eindigde, is waarschijnlijk een variant met een 4.2-liter V8, goed voor 405 pk. Vergelijkbare modellen kosten - afhankelijk van staat en kilometrage - zo'n 40.000 euro.

'Geen goed gevoel'

Bij de potentiële koper kreeg Peter niet direct argwaan: "Hij belde zaterdagmiddag met de vraag of hij in de avond nog langs kon komen om de wagen te bekijken. Hij zou er tussen 20.00 en 21.00 uur zijn." Toen de mogelijke koper er na 21.00 uur nog niet was, dacht Peter dat hij niet meer zou komen. "Het was wel raar dat hij rond 21.30 opeens in mijn tuin stond."

Ondanks dat het buiten al goed donker begint te worden, loopt Peter samen met de man naar de Maserati. Kamila, die het niet helemaal vertrouwt, loopt met ze mee. "Mijn vrouw voelde bij hem dat het niet helemaal goed zat", vertelt Peter. Dat gevoel blijkt achteraf te kloppen.

Als de man vraagt of hij de motor mag horen, start Peter de auto. Wel vertelt Peter dat er geen proefrit kan worden gemaakt, omdat de auto nog niet is gekeurd. Daar heeft de man maling aan en hij springt snel de auto in. Peter probeert de man nog uit de auto te trekken, maar krijgt alleen de capuchon van zijn jas te pakken. Door de schermutseling verliest Peter zijn bril en ziet hij een stuk minder.

Overreden

In een laatste poging de man te laten stoppen, springt Kamila voor de bolide, maar dat lijkt de man niets te deren. Hij geeft gas en rijdt met de 1800 kilo wegende auto over de vrouw van Peter heen. Heel ver komt de autodief niet. Nog geen honderd meter verderop knalt hij tegen een boom aan en belandt de auto op de kop.

Peter, die door het duw- en trekwerk een paar krassen in zijn gezicht heeft, kijkt direct hoe het gaat met zijn vrouw. Ze ligt kermend op de grond en heeft last van haar rug en haar voeten. "Ze had sloffen aan en daar is helemaal niets meer van over. Ook is het vel onder haar voet zo goed als weg", zegt Peter. Kamila wordt door het toegesnelde ambulancepersoneel behandeld en gecontroleerd. Wonder boven wonder hoeft ze niet naar het ziekenhuis. Afgelopen nacht heeft ze door de pijn niet veel kunnen slapen.

Aangifte

De autodief weet het voertuig zelf te verlaten maar is hoogstwaarschijnlijk wel gewond geraakt bij de crash. "Heel slim was hij ook niet, in het wrak zijn twee telefoons van de man gevonden", vertelt Peter verder. De politie heeft de telefoons en de sportwagen in beslag genomen voor sporenonderzoek. "De auto is total loss door het ongeluk. Nu heb ik dus geen geld én geen auto", verzucht hij. "Ik heb alleen de grill van de auto teruggekregen."

Zowel Peter als Kamila hebben al aangifte gedaan tegen de dief. "Ik hoop dat hij snel gepakt wordt. Deze man moet van de straat af."

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.