Terug

Volg Hart van Nederland

Familie van vermoorde Rosleny zoekt al vijf jaar naar antwoorden: 'Ik mis de steun van Peter R. de Vries'

Persoonlijke verhalen

18 nov 2021, 23:15

Nabestaanden van Rosleny Magdelena weten na vijf jaar nog altijd niet wie de 28-jarige vrouw op klaarlichte dag in koele bloeden doodschoot in een parkje in Amsterdam. Steun en toeverlaat misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd dit jaar op dezelfde manier vermoord.

Rosleny heeft haar dan zesjarige dochter op de fiets naar school gebracht als ze vijf jaar geleden wordt vermoord. Op camerabeelden is te zien hoe zij even daarvoor wordt achtervolgd door een persoon in een regenpak op een fiets. De politie heeft deze persoon nooit kunnen vinden. In 2017 loven zij 15.000 euro uit voor de gouden tip, maar ook dit leidt niet tot het vinden van de dader.

'Normaal zou hij me sterkte wensen'

Voor nicht Shulesca de la Kroez is het een ontzettend moeilijke week. Exact vijf jaar geleden krijgt ze te horen dat haar dierbare nicht er niet meer is. Sinds afgelopen juli moet ze ook de steun van haar goede vriend Peter R. de Vries missen. "Peter was niet alleen bezig met de zaak", vertelt Shulesca geëmotioneerd aan Hart van Nederland. "Normaal zou hij me op deze dag een appje sturen om me sterkte te wensen. Hij was er ook voor steun. Dat mis ik echt."

Omdat de politie tot nu toe nooit serieuze aanknopingspunten heeft gehad in de zaak, wilde Shulesca de moed al vaker bijna opgeven, maar op zulke momenten denkt ze aan wat Peter haar op het hart heeft gedrukt. "Zijn advies was om aandacht te blijven vragen voor de zaak. Vooral de dader moet blijven zien wat hij veroorzaakt heeft", zegt ze strijdbaar. "Peter had hoop, dus ik ook. Opgeven is geen optie. Het kan jaren duren, maar opgelost wordt ie zeker."

'Wie heeft mama pijn gedaan?'

Shulesca's belangrijkste reden om altijd naar antwoorden te blijven zoeken, is de nu tienjarige dochter van Rosleny. Zij gaat steeds meer vragen stellen, merkt haar tante. "Vroeger was het vooral: 'Ik mis mama. Waar is mama?', maar nu ze ouder wordt, wil ze weten wie mama pijn heeft gedaan." Dat gegeven aan de zaak is ook wat Peter R. de Vries zo diep raakte. "Wie vermoordt er nou een moeder?", zei hij ooit over de zaak.

De familie van Rosleny probeert haar dochter een zo normaal en gelukkig mogelijk leven te laten leiden, maar dat blijft lastig. Zeker zo lang er geen antwoorden zijn. "Dat verdient dat kind", zegt Shulesca. "Het is een trauma voor haar. Je gaat naar school, mama geeft je een kusje en zegt: 'ik kom je straks ophalen' en dan staan er opeens politieagenten voor je neus om te vertellen dat mama er niet meer is."

Alles op alles

Marijke Stor van de Amsterdamse politie verzekert Hart van Nederland dat nog steeds alles op alles wordt gezet om de zaak op te lossen. "Het is een heftige zaak en we roepen mensen nog steeds op om informatie te delen", zegt ze. Volgens Stor zijn er in de afgelopen vijf jaar wel degelijk tips binnengekomen, maar zat de gouden tip hier niet tussen. Doordat er weinig echte aanknopingspunten zijn, is de zaak moeilijk op te lossen.

Shulesca doet een hartstochtelijke oproep aan de dader en mensen met informatie over de moord op Rosleny. "Ik weet dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak. Ik vind het verschrikkelijk dat die mensen vijf jaar hun mond houden. Een kind dat vijf jaar haar moeder moet missen... Ik wil die mensen echt vragen om te gaan praten", besluit ze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.