Terug

Volg Hart van Nederland

Ex-vriend van doodgestoken vrouw Leeuwarden: 'Verdachte is haar jaloerse Tinder-date'

Persoonlijke verhalen

6 mrt 2022, 16:34

De vrouw die zondagochtend is doodgestoken in Leeuwarden, zou om het leven gebracht zijn door een man die ze kende via een datingapp. Die persoon zou de 27-jarige verdachte zijn waar die de politie heeft weten aan te houden. Ook zou hij haar al langere tijd gestalkt hebben. Dat zegt de ex-vriend van het slachtoffer, Michael, tegen Hart van Nederland.

Michael staat met verbijstering bij de plaats delict te kijken. "Dit zag ik ook niet aankomen", zegt hij met een tril in zijn stem. Hij ontdekte de gruwelijke gebeurtenis vroeg in de ochtend, toen hij op Twitter keek. "Ik ging gelijk hierheen, kijken of het echt om haar ging... blijkbaar wel."

Kwaad bloed

Zijn ex-vriendin is een 21-jarige Amerikaanse, die in Nederland verbleef om te studeren. Zij en Michael zouden plannen hebben hun relatie weer nieuw leven in te blazen, iets dat kwaad bloed zou hebben gezet bij de verdachte.

Haar 'date' is volgens Michael iemand die haar zeer goed in de gaten hield. Zo zou hij gps-trackers bij haar hebben geïnstalleerd. Omdat de politie in haar berichtgeving spreekt over een 27-jarige man uit Leek, zegt Michael zeker te weten dat het om hem gaat. "Het is zwaar kut, als ik het zo mag zeggen", verzucht hij voor de camera.

Studeren

Michael probeert contact te leggen met de familie van zijn ex-vriendin. Maar dat heeft nog wat voeten in de aarde vanwege het tijdsverschil. Van origine komt ze uit de buurt van Boston. "Ze studeerde hier vijf jaar... althans, het plan was hier vijf jaar te studeren." De vrouw heeft een Nederlandse naam*, een van haar ouders is van Nederlandse komaf.

Naast de doodgestoken Amerikaanse vallen er bij het geweldsincident aan de Tweebaksmarkt nog gewonden te betreuren, twee mannen van 25 en 30 jaar oud. Het onderzoek, dat nog in volle gang is, moet nog uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld in de woning.

*De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie van Hart van Nederland, maar omdat haar familie mogelijk nog niet (voldoende) ingelicht is, is besloten deze uit het artikel weg te laten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.