Terug

Volg Hart van Nederland

Documentaire over aangrijpend verhaal doodgereden Shana (22) krijgt veel steun

Persoonlijke verhalen

2 mei 2023, 14:05

Drie studenten maken momenteel een documentaire over Shana Leurs, de 22-jarige vrouw uit Venlo die twee jaar geleden overleed na een verkeersongeluk in Amsterdam. Een crowdfunding om de documentaire te bekostigen krijgt flinke steun: al enkele duizenden euro's werden gedoneerd.

Op 5 maart 2021 wordt Shana aangereden door een veel te hard rijdende automobilist. Een dag later overlijdt ze aan haar verwondingen. De automobilist zou niet alleen met honderd kilometer per uur op een zebrapad af hebben gereden toen hij Shana aanreed, maar ook bezig zijn geweest op zijn telefoon.

De straf voor de automobilist is veel lager uitgevallen dan de ouders verwachtten, tot hun grote schok:

Straf voor doodrijden Shana valt fors lager uit, ouders ontroostbaar: 'Wat hebben wij voor rechtssysteem?'
2:17
Straf voor doodrijden Shana valt fors lager uit, ouders ontroostbaar: 'Wat hebben wij voor rechtssysteem?'

Eerbetoon

De documentaire wordt onder andere gemaakt door de 23-jarige Maud Wilms. Ze studeert Journalistiek en kreeg de opdracht om een documentaire te maken. Voor de goede vriendin van Shana was de keuze dan ook snel gemaakt om Shana te vereeuwigen in de vorm van een documentaire. In de documentaire zal de 22-jarige Venlose geportretteerd worden en komen haar ouders in beeld over hoe zij vandaag de dag omgaan met het verlies van hun dochter.

Doneeractie

Om de documentaire zo goed en mooi mogelijk te maken, is de journalistiekstudente een crowdfunding gestart. De documentaire moet op 17 en 18 juni te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Wilms hoopt daarbij ook op zendtijd bij 2Doc.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.