Persoonlijke verhalen
24 jan 2021, 21:31
De coronarellen zijn voor Eindhovense horecaondernemers in een drama geëindigd. Relschoppers slaan hun terrassen zondagmiddag kort en klein en richten grote schade aan. De ondernemers, die het al ontzettend moeilijk hebben, zijn er kapot van.
Eigenares Diny Saas van restaurant Gauchos in Eindhoven krijgt de beelden van het slagveld dat op haar terras is aangericht via via doorgestuurd. "Het is vreselijk," is haar eerste reactie. Alle tafels, stoelen en plantenbakken zijn omver gegooid en liggen verspreid over straat.
Saas kan de schade aan haar geliefde zaak nog niet gaan opnemen. "Het is nog veel te gevaarlijk in de stad", vertelt ze aan Hart van Nederland.
Het grillrestaurant is sinds het begin van de tweede lockdown in oktober weer dicht en doet niet aan thuisbezorgen. Ze verkeren in zwaar weer en daar komen deze vernielingen nog eens bovenop. "Als ondernemer kunnen we dit er zeker niet bij hebben, want het zijn natuurlijk al hele moeilijke tijden voor de horeca, waarin we proberen ons hoofd boven water te houden."
Maandag gaat Saas kijken wat er nog van het terras over is. "Het is nog maar afwachten of de verzekering de schade gaat dekken", zegt ze treurig.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.