Terug

Volg Hart van Nederland

Corlien over haar val tijdens uitzending Op1: 'Het bloed bleef maar komen'

Corlien over haar val tijdens uitzending Op1: 'Het bloed bleef maar komen'

Persoonlijke verhalen

3 mei 2023, 23:25

"Deze mevrouw ligt hier en ze is aan het bloeden en het gaat echt even niet goed", dat hoorde kijkers van het Actualiteitenprogramma Op1 dinsdagavond. Corlien is parkinsonpatiënt en was te gast bij het programma, ze viel en kwam lelijk terecht. Inmiddels gaat een stuk beter met Corlien maar hoe kijkt zij terug naar de gebeurtenis?

Corlien Doodkorte is parkinsonpatiënt en was dinsdagavond te gast in de uitzending om te vertellen over haar eigen ervaring met gebedsgenezing. Alleen zover is het niet kunnen komen, want toen ze aan de beurt was ging het goed mis. "BAM, ik viel recht vooruit op de grond", vertelt Doodkorte aan Hart van Nederland.

Een dag na de val is Corlien nog flink aan het bijkomen. Het was een enorm harde klap en dit heeft gezorgd voor blauwe plekken en schrammen op haar gezicht. "De stoel stond samen met de talkshowtafel op een verhoging. Ik zag het afstapje niet toen ze mij vroegen om van plek te wisselen. Daar ging ik. Bam, recht vooruit op de grond."

'The show must go on'

Op1 heeft veel kritiek gekregen van televisiekijkend Nederland. Vooral op de manier hoe er aan tafel werd gereageerd op haar val. De talkshow bleef uitzenden en de presentatrice deed namelijk uitgebreid liveverslag van het tafereel. "Het gebeurde in fractie van seconden. Dat heel Nederland nu kritiek levert op de presentatoren, vind Doodkorte 'onterecht'. "Als je er niet bij was, kun je er ook niet over oordelen", vindt Doodkorte.

Ze heeft de uitzending teruggekeken en vindt wel dat 'de presentatoren best iets aardigers hadden kunnen zeggen toen het gebeurden'. "Maar ja, het overviel iedereen en the show must go on". Ze is blij dat anderen in de studio haar goed hebben geholpen.

De cameramensen schrokken zich kapot en kwamen meteen in actie en er was gelukkig een dokter in de zaal. "Het bloed bleef maar komen", vertelt ze verder. De presentatoren Margje Fikse en Charles Groenhuijsen kwamen na de uitzending naar mij toe. Ze hadden toen pas door hoe erg het was.

'Ongeluk zit in een klein hoekje'

"Het is er heel onhandig ingedeeld bij Op1 moet ik eerlijk zeggen", aldus Doodkorte. "In een cirkel rondom de talkshowtafel staan allemaal camera's. Veel lichten schijnen op de tafel, maar niemand bedenkt zich dat de rest allemaal donker staat of zit. Het is letterlijk zwart."

Je kan dus niets zien. "Het is een wonder dat er nog nooit iemand eerder is gevallen. De redactie van Op1 heeft mij vertelt dat er serieus over gaan nadenken om de studio anders in te delen. Ongeluk zit in een klein hoekje".

Hoewel ze nog steeds overal pijn heeft ziet ze de toekomst rooskleurig in: "Dit is peanuts tegenover wat ik heb meegemaakt als parkinsonpatiënt. Ik ben en blijf een optimist".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.