Terug

Volg Hart van Nederland

In memoriam: deze Bekende Nederlanders zijn ons ontvallen in 2021

In memoriam: deze Bekende Nederlanders zijn ons ontvallen in 2021

Persoonlijke verhalen

31 dec 2021, 11:13

Van Bibian Mentel tot Peter R. de Vries, ook 2021 kent helaas vele prominenten die ons zijn ontvallen. Deze prominente en bekende Nederlanders moeten we sinds dit jaar missen.

Januari:

Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer overleed 18 januari op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Tussen 1997 en 2003 was De Boer voorman van MKB-Nederland, dat later zou samengaan met VNO-NCW. Jan Mans (80), oud-burgemeester van Enschede, overleed op 18 februari. Hij was burgemeester van Enschede tijdens de vuurwerkramp in 2000.

Februari:

De bekende Nederlandse make-up artiest Jaysira Ravenberg kwam op 19 februari om het leven bij een verkeersongeluk in Ghana.

Maart:

Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk overleed 3 maart aan darmkanker. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel.

Mirjam Moll overleed op 16 maart op 54-jarige leeftijd. Ze was directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart. In die rol kwam ze in de media op voor belangen van musea die hard getroffen waren door de coronacrisis

Olympisch snowboardkampioene Bibian Mentel overleed op 23 maart op 48-jarige leeftijd aan kanker. Op haar sterfdag in 2022 zullen Edwin Spee en zijn stiefzoon Julian het as van hun geliefde Bibian uitstrooien vanaf de top van een Canadese berg.

April:

Heinze Bakker over 16 april op 79-jarige leeftijd. Bakker was sportjournalist, presentator bij Studio Sport, verslaggever bij elf Olympische Spelen, heeft vele edities van de Tour de France, schaatstoernooien en Elfstedentochten verslagen en was bestuurslid KNSB.

PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen overleed 19 april op 74-jarige leeftijd. De Brabander is met 311 doelpunten de topscorer aller tijden van de Eredivisie.

Mei:

Op 15 mei overleed de destijds oudste inwoner van Nederland, Cornelia Boonstra-van der Bijl op 110-jarige leeftijd.

AVRO-presentator Cees van Drongelen overleed op 20 mei op 84-jarige leeftijd. Hij was het gezicht van Jonge mensen op weg naar het concertpodium, AVRO’s Sterrenslag en Tussen Kunst en Kitsch.

Juli:

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd 15 juli op weg naar zijn auto in hartje Amsterdam doodgeschoten. Een gebeurtenis die heel Nederland schokte.

De oprichter en directeur van Stichting Ambulance Wens, Kees Veldboer, overleed op 26 juli op 62-jarige leeftijd. Hij liet met zijn stichting de laatste wensen van ruim 16.000 terminaal zieke mensen uitkomen. BBC riep hem uit tot meest inspirerende man.

September:

Lingo-presentator François Boulangé overleed op 11 september op 67-jarige leeftijd.

Oktober:

Op 9 oktober overleed de 29-jarige Ruud ten Wolde. Hij werkte als verslaggever bij RTL Boulevard, schreef het boek Ziek gelukkig over het verloop van zijn kanker en was erg actief op sociale media.

December:

Zanger Arie Ribbens, bekend van nummers als 'Polonaise Hollandaise' en 'Brabantse nachten zijn lang', overleed 3 december op 84-jarige leeftijd. Hij kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

PvdA-coryfee Ed van Thijn overleed op 19 december op 87-jarige leeftijd. Hij was twee keer minister van Binnenlandse Zaken (kabinetten Van Agt II en Lubbers III). Ook was hij de langstzittende naoorlogse burgemeester van Amsterdam (1983-1994), lid van de Eerste en Tweede Kamer en auteur van 19 boeken.

De winnaar van de 'helse' Elfstedentocht in 1963, Reinier Paping, overleed op 20 december.

Econoom Robin Fransman, initiatiefnemer van anti-lockdown actiegroep Herstel-NL, overleed 28 december aan de gevolgen van het coronavirus.  "Corona positief. Het werd ook een keer tijd", twitterde hij begin december. Fransman streed tegen de coronamaatregelen.

Oud-Feyenoorder en publiekslieveling Christian Gyan overleed op 29 december op 43-jarige leeftijd. De Ghanees was al langere tijd ernstig ziek. Hij wordt gezien als clubicoon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.