Terug

Volg Hart van Nederland

Annemijn en Carlijn zijn duivenmelkers: 'Kropen als kleine meisjes al door duivenhok'

Persoonlijke verhalen

24 jan 2024, 18:39

Oude grijzen mannen strooien met zaden in een houten hok omringd door duiven. Het is het stereotype beeld van duivenmelkers. Maar de zussen Annemijn en Carlijn van der Kruk uit Tiel geven juist een heel ander beeld. Ze zitten in hun tienerjaren, maar zijn volop bezig met de duivensport en hebben al meerdere prijzen op hun naam staan.

Als kleine meisjes kropen de zussen al door het duivenhok. "Onze ouders leerden elkaar kennen via de duivensport. Toen zij samen gingen wonen kwam er een duivenhok in de achtertuin en zo groeiden wij met ze op", vertelt de 19-jarige Annemijn aan Hart van Nederland.

Annemijn kruipt in duivenhok

Annemijn kruipt in duivenhok

Samen met hun vader hebben de zussen zo'n tweehonderd duiven in bezit. Daar hebben ze ook al veel prijzen mee gewonnen. "Mijn zusje en vader worden komend weekend ook gehuldigd voor hun prestaties." Dat gebeurt op de Olympiade, een bijeenkomst in Maastricht waar duivenmelkers van over de hele wereld bij elkaar komen.

Maar naast het feit dat het gezin veel prijzen wint is er ook nog een onderlinge strijd gaande. "Mijn zusje, vader en ik strijden ook tussen elkaar wie de beste is. Vorig jaar was ik het, dit jaar spant Carlijn de kroon", vertelt Annemijn.

Ontspanning

Na een drukke werkdag is Annemijn vaak te vinden bij de duiven, maar niet alleen om beter te worden in de sport. "Bij de duiven vind ik mijn ontspanning. Als ik het hok inloop, koeren ze en komen ze op mijn schouder zitten. Dat voelt heel rustgevend."

Dat de sport niet heel populair is onder de jeugd snapt Annemijn wel. "De sport gaat niet mee met de tijd. Als je bijvoorbeeld de duiven kan volgen met je telefoon dan wordt het al een heel stuk spannender. Helaas is dit niet het geval."

Daarnaast is het ook best wel een intensieve sport. Je moet de duiven op vaste momenten voeren en vaste tijden buiten laten vliegen. "Dat doe je er niet zomaar bij, je kan dan ook niet zomaar op vakantie. Dat maakt de drempel voor de jeugd ook wel hoger."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.