Terug

Volg Hart van Nederland

Azmeh uit Amsterdam verloor haar neefje en broer bij het ongeluk met duikboot de Titan

Azmeh uit Amsterdam verloor haar neefje en broer bij het ongeluk met duikboot de Titan

Persoonlijke verhalen

23 juni 2023, 21:23

De Amsterdamse Azmeh Dawood verloor haar broer en neefje bij het ongeluk met de duikboot de Titan, die onderweg was naar de gezonken Titanic. De afgelopen dagen waren een hel voor haar, zo vertelt ze aan het AD. Ze vindt troost in de gedachte dat ze niet geleden hebben. "Ze zijn nu onderdeel van de Titanic-geschiedenis. Dat was misschien wel de allergrootste droom van mijn broer", vertelt ze tegen de krant.

Tot maandagavond had Azmeh nog geen idee van de expeditie waar haar broer Shahzada Dawood en zijn 19-jarige zoon Suleman, zich voor op hadden gegeven. Pas toen ze een berichtje ontving van haar ex-man, die vertelde dat hij enorm meeleefde, ging er een belletje rinkelen. Van een familielid kreeg ze te horen dat haar broer en neefje inderdaad aan boord waren van de vermiste duikboot.

Niet slapen en eten

Dagenlang volgde ze het nieuws op de voet, in de hoop op goed nieuws. Eten en slapen kon ze niet. Het contact met haar jongere broer is sinds haar verhuizing naar Amsterdam negen jaar geleden verwaterd, maar de vermissing doet haar beseffen hoeveel ze van hem houdt, vertelt ze aan het AD.

Lang hoopte ze dat haar broer en neefje nog in leven zouden zijn. Ze moet telkens denken aan de paniekaanvallen waar haar broer al zijn hele leven last van heeft. Ook gaan haar gedachten uit naar haar neefje, die helemaal geen interesse heeft in de Titanic, maar mee ging om zijn vader een plezier te doen.

Duikboot geïmplodeerd

Wanneer er brokstukken worden gevonden in de zoektocht naar de Titan, wordt duidelijk dat de duikboot binnen twee uur na vertrek geïmplodeerd moet zijn. Dat is voor Azmeh ook een opluchting, waarschijnlijk hebben haar familieleden niks meegekregen van het ongeluk. "Het was een verdrietig bericht maar ook een geweldige opluchting om te horen dat ze zondag al moeten zijn overleden. Ze hebben niet geleden toen hun einde naderde. Dat is het beste", aldus Azmeh.

'Onderdeel van de Titanic-geschiedenis'

Ook vindt ze troost bij het idee dat ze nu deel uit maken van de geschiedenis van de Titanic. Al van kleins af aan was Shahzada geobsedeerd door het cruiseschip. Toen ze jong waren en nog in Pakistan woonden kregen ze een videorecorder met één film erop: A night to remember, over het zinken van de Titanic. "Hij is nu onderdeel geworden van die geschiedenis. Het is jammer dat hij niet de keus heeft gehad om te beslissen of hij dat wilde of niet."

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.