Terug

Volg Hart van Nederland

Duurzame kerstpakketten populair, maar zitten werknemers daarop te wachten?

panel

24 okt 2023, 21:24

Nog maar twee maanden en dan krijgen we weer een kerstpakket mee naar huis. En dan is altijd weer de vraag: wat zit er dit jaar in? Hadden we het vorig jaar in de energiecrisis tijd nog koud en zat er bijvoorbeeld een fleecedekentje in het pakket, dit jaar is het thema duurzaam populair. Maar veel mensen zitten daar helemaal niet op te wachten, blijkt uit onderzoek onder het Hart van Nederland-panel.

In de fabriek van Kerstpakketten.nl zijn ze nu al razend druk met inpakken. "We merken vanuit bedrijven dat ze dit echt willen", vertelt directeur Bart Poierrié over de duurzame pakketten. "We bieden al een tijd deze optie aan, maar in de coronacrisis was vooral de vraag naar veel boodschappen, vorig jaar warmte en nu zijn we klaar voor duurzaamheid."

Het kerstpakket is al jaren onderwerp van gesprek in de decembermaand. Waar in een meer traditioneel pakket vooral koffie, koekjes, wijn of een kerststol zal zitten, kan in het groenere pakket een plant zitten, een recyclebare fietstas, een houten vogelhuisje of duurzaam eten als biologische cola en verantwoord geproduceerde chocola.

Weinig steun voor duurzame kerstpakketten

Van de mensen die weleens een kerstpakket krijgen, zegt 65 procent dat ook te waarderen. 35 procent heeft liever een extraatje van de baas dan een pakket. Daarbovenop zegt 31 procent liever een traditioneel pakket te krijgen en liever geen duurzaam pakket.

Zo blijkt dat ondanks de wens van veel bedrijven om duurzamer te worden met hun kerstpakketten, veel van de werknemers er nog niet klaar voor zijn. Slechts 10 procent zou zo'n duurzaam pakket verkiezen boven een traditioneel pakket, en voor 24 procent maakt het niet uit, zij vinden het allebei prima.

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.