Terug

Volg Hart van Nederland

Wensballon met waardebon landt in Twentse tuin: 'Wie is zijn cadeau kwijt?'

Wensballon met waardebon landt in Twentse tuin: 'Wie is zijn cadeau kwijt?'

Het beste van Hart

26 juli 2023, 16:19

Opeens ligt ‘ie daar in de achtertuin van Danie in Wierden: de kapotte ballon met een flinke waardebon en een lieve verjaardagskaart eraan vast. "Hat dich lieb. Dein Papa", staat er in een ouderwets handschrift opgekrabbeld. Danie twijfelt geen moment en plaatst een oproep op Facebook. "Het is echt een aanzienlijk bedrag, mijn zoon zou een gat in de lucht springen als hij dat zou krijgen."

Ook was Danie wel benieuwd naar het verhaal achter de ballon. "Afgaand op de tekst en de ballon zelf denk ik dat het een verjaardagscadeau voor een jong kind is. Waarschijnlijk is er nu dus ergens in Duitsland een verdrietig jongetje."

Danie’s oproep op Facebook gaat behoorlijk viraal. Ze is zelf gespecialiseerd in Facebookmarketing, dus ze weet dat er via social media wel wat te bereiken valt, maar toch had ook zij dit niet verwacht. "Ik heb het zondag online gezet, gister was het 3,5 duizend keer gedeeld, en nu een dag later al 10 duizend keer."

Experiment

Toch meldde zich tot nu toe nog geen eigenaar in Wierden. Maar Danie geeft de moed nog niet op. "Eerst ging het bericht vooral rond in mijn eigen netwerk, maar nu is het echt helemaal los van mij. Ook in Duitsland gaat het nu hard."

Wat Danie gaat doen met de waardebon als de eigenaar zich niet meldt, weet ze nog niet. "Mijn kinderen zouden er wel raad mee weten", vertelt ze grappend. Toch hoopt ze vooral dat ze gewoon de eigenaar vindt. "En anders kunnen we er misschien iemand anders gelukkig mee maken."

Ook als dat niet lukt heeft ze geen spijt. "Ik vond het ook wel een leuk experiment", legt ze uit. "Mensen zeggen vaak dat Facebook dood is. Nou, volgens mij is het springlevend."

Zwerm ballonnen siert lucht in Joure
1:06
Zwerm ballonnen siert lucht in Joure

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.