Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouwenpolder stelt seksverbod in vanwege vele vrijende mensen in duinen bij naaktstrand

Het beste van Hart

16 juni 2023, 22:34

Het is een ongewoon tafereel in het pittoreske duinlandschap van Vrouwenpolder: acht gloednieuwe borden die mensen waarschuwen dat seks in de duinen een no-go is. Het lijkt misschien een onwaarschijnlijke waarschuwing, maar volgens de gemeente Veere zijn deze borden noodzakelijk om een einde te maken aan de stroom van klachten over de zichtbare seksuele escapades van mannen in het duingebied.

De borden maken deel uit van een groter plan om de problematiek in de duinen aan te pakken, genaamd 'Project Oranjezon'. Het doel? Het inperken van storend gedrag dat de natuurlijke omgeving en de ervaringen van andere recreanten schaadt.

Naaktrecreanten boos

De plaatselijke naaktrecreanten, van wie velen lid zijn van de Naturisten Federatie Nederland (NFN), zijn ook niet blij met de situatie. Volgens hen wordt naaktrecreatie door de grote hoeveelheid vrijende stelletjes nu onterecht geassocieerd met de zoektocht naar seks.

"We worden weggezet als sekszoeker. Een bloot lichaam wordt steeds vaker gekoppeld aan seks, terwijl het maar gewoon een bloot lichaam is. Iedereen heeft er een en naaktrecreanten vinden het heerlijk om bloot te zwemmen, te zonnen of vakantie te vieren", vertelt Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot.

Vrijende mannen in de duinen

De overlast van vrijende mannen in de duinen van Vrouwenpolder zou zo groot zijn, dat de gemeente er acht waarschuwingsborden heeft geplaatst om mensen er op te wijzen dat seks in duinen verboden is. Toch mag dat niet baten.

Gemeente Veere benadrukt dat ze de klachten serieus nemen en maatregelen treffen om de openbare orde en veiligheid te waarborgen. En dit betekent meer dan alleen waarschuwingsborden plaatsen. Ze zijn actief bezig met handhavend optreden en er zijn al acties geweest waarbij mensen bekeurd zijn voor het betreden van het duingebied.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.