Terug

Volg Hart van Nederland

Miljarden rupsen kleuren boom spookachtig wit: 'We krijgen een invasie spinselmotten'

Miljarden rupsen kleuren boom spookachtig wit: 'We krijgen een invasie spinselmotten'

Het beste van Hart

6 juni 2023, 20:56

In Beneden-Leeuwen (Gelderland) staat een wilg die het goed zou doen op een Halloweenfeestje. De boom zit vol met miljarden rupsen die de boom helemaal inpakken. Het is volgens gids bij Instituut voor Natuurbeschermingseducatie Rob Puijker een "extreem geval van de spinselmot."

De rupsen eten van het blad en maken de spinsels om zichzelf te beschermen tegen natuurlijke vijanden zoals vogels en sluipwespen. Omdat er zo veel in de wilg in Beneden-Leeuwen zitten, kleurt de boom helemaal wit van de spinsels.

Als de rupsen vlinders worden, krijgen we volgens Puijker "een invasie van de spinselmot":

Miljarden rupsen kleuren wilg wit: 'We krijgen een invasie spinselmotten'
1:44
Miljarden rupsen kleuren wilg wit: 'We krijgen een invasie spinselmotten'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.