Terug

Volg Hart van Nederland

Harrie voelt derde ontslag bij Nedcar als mokerslag: 'Ik eindig zonder werk op de bank'

Het beste van Hart

1 juni 2023, 22:37

VDL Nedcar heeft een massaontslag aangekondigd. Vanaf 1 november zal iets minder dan de helft van alle 4000 werknemers de spullen gepakt moeten hebben bij de autofabrikant. De 58-jarige Harrie Maas uit Heerlen lijkt een van hen te gaan worden.

Er zullen 1800 ontslagen volgen binnen het bedrijf, 1000 vaste medewerkers en 800 uitzendkrachten moeten afscheid nemen. Het is niet compleet onverwacht begint Harrie: "Het nieuws zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar het blijft een ontzettende mokerslag voor ons allemaal."

De Heerlenaar werkt op uitzendbasis bij het bedrijf, waar hij al twee keer eerder op straat werd gezet. "In de jaren negentig en in 2008 ben ik ook tijdens een reorganisatie ontslagen." Maar dit ontslag is toch anders voor hem: "Nu zit ik hier acht jaar achter elkaar, en eindig ik hier zonder werk op de bank. Het heeft een enorme impact op mij en mijn familie."

Maas gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij maakt namelijk een plan voor na zijn mogelijke ontslag: "Ik ben aan het kijken naar nieuwe werk, maar ondanks dat er voldoende banen zijn is het toch lastig. Naast dat ik graag in de logistiek wil blijven werken, ben ik 58 jaar en dat blijkt best een issue."

Stakingen

Harrie en zijn collega's hebben op donderdag de zesde dag van staken achter de rug: "Wij willen gewoon een stukje erkenning." En dat is niet het laatste wat zij zullen doen: "Maandag staat er weer een staking op de planning." De toekomst voor VDL Nedcar zelf ziet Maas ook somber in: "Het is klaar als autofabrikant voor ze. Ze kunnen al een tijd geen nieuwe klanten meer vinden, daar zit geen leven meer in!"

Bekijk de acties hier:

Nedcar-personeel legt opnieuw werk neer
1:04
Nedcar-personeel legt opnieuw werk neer

Het massaontslag staat vast, het lijkt er dus op dat de stakingen geen invloed meer zullen hebben voor Harrie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.