Terug

Volg Hart van Nederland

Eten we binnenkort een wormenburger? 'Voedingswaarden lijken ideaal'

Het beste van Hart

14 juni 2024, 23:11

Vergeet de traditionele hamburger: als het aan wormenkweker Jean van Mekelenkamp ligt eten we binnenkort allemaal een wormenburger. De kweker heeft wilde plannen en wil in plaats van wormen kweken voor de hengelsport, wormen gaan kweken voor menselijke consumptie.

"Wormen zijn perfect voor menselijke consumptie", vertelt Jean van Mekelenkamp aan Hart van Nederland. "Je hoort veel over het eten van insecten als alternatief op vlees, maar die hebben pootjes en een pantser. Een worm kun je in zijn geheel opeten en ze zijn voedzaam."

Ideaal alternatief

Wormen lijken een goed alternatief voor rundvlees. "De voedingswaarden van een worm lijken ideaal", zegt Paul de Vos, onderzoeker bij Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). "De hoeveelheid eiwitten lijkt op die van rundvlees. Het moet wel op smaak gebracht worden met andere gewassen als veldboon."

Bekijk in de video hierboven hoe zo'n wormenburger er dan uitziet.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.