Terug

Volg Hart van Nederland

Benzine wordt flink duurder: 'We hebben het geluk dat we vlak bij de grens wonen'

Benzine wordt flink duurder: 'We hebben het geluk dat we vlak bij de grens wonen'

Het beste van Hart

25 juni 2023, 16:29

Binnenkort wordt benzine duurder. Op 1 juli stopt namelijk de accijnskorting die in 2022 vanwege de torenhoge energieprijzen werd ingesteld. Dat is een flinke aanslag voor de portemonnee van autorijdend Nederland. De prijs voor een liter benzine gaat 14 cent omhoog. En een liter diesel wordt zo'n 10 cent per liter duurder. Exclusief btw.

Bij een tankstation in Hoogeveen vertellen automobilisten aan Hart van Nederland dat ze sowieso al vaak tanken in Duitsland. "Benzine is duur, alles is duur", verzucht een man bij de pomp. "We hebben het geluk dat we vlak bij de grens wonen, tanken in Duitsland is dan veel goedkoper. Mijn schoonouders wonen in Duitsland, dus gaan we daar tanken en boodschappen doen omdat dat daar ook een stuk voordeliger is. En dan praat je niet over een paar tientjes!"

Tanken in Drenthe

Een andere klant aan de pomp heeft minder geluk. "Ik kom hier oorspronkelijk niet vandaan. Ik woon bij Leiden in de buurt, daar zijn de prijzen nóg hoger." Maar ook zij combineert familiebezoek met tanken. "Mijn familie woont hier, dus zorgen we dat we met een lege tank naar Drenthe gaan en dan hier voltanken, want dat is al een stuk goedkoper."

Automobilisten in Hoogeveen reageren op de stijgende brandstofprijzen:

Paul van Selms van UnitedConsumers - dat iedere dag de actuele adviesprijs voor benzine, diesel en LPG berekent - denkt dat het de komende week storm gaat lopen bij de pomp. "Het gaat niet om centen, maar dubbeltjes. Ik verwacht dat veel mensen deze week nog snel 'goedkoper' willen tanken."

Extra ingeslagen

Of dat overal nog gaat lukken, is maar de vraag. Van Selms vervolgt: "De mogelijkheid bestaat dat sommige stations droog komen te staan. Dan kan het zomaar twee dagen duren voordat een toeleverancier weer extra brandstof komt brengen. Uit voorzorg is er wel in het hele land extra ingeslagen."

Consumentencollectief UnitedConsumers verwacht dat veel Nederlanders de hogere kosten gaan merken. "We gaan straks weer over de psychologische grens van 2 euro per liter en dat is voor niemand leuk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.