Terug

Volg Hart van Nederland

Arnhemmers slaan handen ineen en starten hulpactie voor slachtoffers enorme brand

Het beste van Hart

20 juni 2023, 16:39

Acht Arnhemse huishoudens verloren zondag hun huis en spullen door een heftige brand. Een groep medebewoners van de stad wil hen graag helpen. Daarom zamelen ze nu speelgoed, kleding en verzorgingsproducten voor ze in in. Volgens initiatiefneemster Roos loopt het al storm.

Ze begon zondagavond met een Facebookgroep voor de hulpactie: "Ik ben de groep gestart omdat ik de hartverscheurende berichtjes las over de brand, maar ik zag ook dat veel mensen wilden doneren. Hoe mooi is het dan om één plek te hebben waar mensen kunnen aangeven dat ze willen helpen. Het is hartverwarmend dat allemaal mensen willen doneren."

Graag willen helpen

Op dit moment zijn er vijf inzamelplekken waar men spullen kan doneren. Een van deze plekken is bij Conny van der Weerd. "Ik weet hoe het is om spullen te verliezen. Ongeveer 20 jaar geleden raakte ik alles kwijt door een brand bij een kelderbox. Je voelt dan allerlei gevoelens, bijvoorbeeld machteloos. Waarom is het mij aangedaan?", legt ze uit.

Een van Arnhemmers die wat komt doneren bij Conny is de Renske Müller. "Bij mij in de buurt willen we graag spullen doneren maar we weten niet hoe. Ik wil dat het wel op de goede plek komt", vertelt ze. "Ik doneer bij Conny teddybeertjes. Ik heb zelf geen kleding die ik kan doneren. Daarnaast vind ik de troostbeertjes van de brandweer een goed initiatief."

De bewoners van de wijk waar de brand in Arnhem plaatsvond, schrokken van de enorme brand. Hart van Nederland sprak met hen:

Buurt geschrokken door heftige brand Arnhem
1:11
Buurt geschrokken door heftige brand Arnhem

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.