Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 1,4 miljoen kijkers voor eerste SBS-debat ooit

TV programma's

17 nov 2023, 09:32

Ruim 1,4 miljoen kijkers (1.404.000) hebben donderdagavond gekeken naar Het Debat van Nederland, het allereerste verkiezingsdebat ooit op SBS6. Dat meldt de zender vrijdag. Het is daarmee het best bekeken televisiedebat tot nu toe.

Onder leiding van presentator Wilfred Genee en politiek verslaggevers Sam Hagens en Merel Ek gingen de lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen met elkaar in debat: Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract, Dilan Yeşilgöz-Zegerius van VVD, Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA en Geert Wilders van Partij voor de Vrijheid.

In gesprek met de kiezer

Daarnaast gingen de partijleiders in gesprek met 'gewone' Nederlanders over de problemen die zij ervaren op het gebied van zorg, wonen, migratie en bestaanszekerheid. Een van hen was Cindy uit Zaandam, die vertelde de over de manier waarop zij zich inzet voor de mensen die het moeilijk hebben en de politici vroeg naar het afschaffen van het eigen risico.

Geert Wilders kwam volgens de kijkers van het debat als winnaar uit de bus. De PVV-leider maakte de beste indruk, zo bleek uit een representatieve flitspeiling na afloop van het debat onder 5.202 leden van het Hart van Nederland-panel. Opvallend is dat ook mensen die nu van plan zijn te stemmen op VVD (51 procent) en NSC (49 procent) vonden dat Wilders het beter deed dan hun eigen lijsttrekker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.