Terug

Volg Hart van Nederland

Beluister nu de trailer van onze nieuwe podcast De Adoptienon

Beluister nu de trailer van onze nieuwe podcast De Adoptienon

Podcast

15 juni 2023, 07:32

In de gloednieuwe podcastserie ‘De Adoptienon’ neemt Hart van Nederland de Nederlandse rol bij babyroof uit Chili onder de loep. De podcast die op 20 juni uitkomt richt zich op de handel en wandel van de Nederlandse zuster Gertrudis Kuijpers, die in die tijd de leiding had over het kindertehuis Las Palmas in de hoofdstad Santiago.

Podcast De adoptienon Collage

Podcast De adoptienon Collage

Was het Chileense kindertehuis Las Palmas een baken van hoop of een doorvoerhaven voor kinderen? Tijdens de dictatuur van Augusto Pinochet in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werden in het Zuid-Amerikaanse land naar schatting 20.000 baby’s onder verdachte omstandigheden van hun moeders gescheiden en ter adoptie aangeboden.

In wat haar laatste grote interview voor tv en radio zou worden doet Gertrudis Kuijpers een boekje open over haar visie op de gebeurtenissen en verweert zij zich tegen alle beschuldigingen. Hart van Nederland-journalisten Michael Monkau en Tanja Kok onderzoeken in ‘De Adoptienon’ de waarheid en de leugens van het verhaal dat nooit werd verteld.

Hart van Nederland journalisten Michael Monkau en Tanja Kok

Hart van Nederland journalisten Michael Monkau en Tanja Kok

Beluister hier de trailer en luister ‘De Adoptienon’ in je favoriete podcastapp:

Luister naar De Adoptienon via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen!

Wil je reageren op deze podcast? Stuur dan een bericht naar podcast.hart@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.