Terug

Volg Hart van Nederland

Zangeres Margriet Eshuijs (70) overleden

Zangeres Margriet Eshuijs (70) overleden

Entertainment

30 dec 2022, 14:41

Zangeres Margriet Eshuijs is donderdagavond overleden op 70-jarige leeftijd. Dat maakte haar partner Maarten Peters bekend aan het ANP. Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. De uitvaart van Eshuijs zal in besloten kring plaatsvinden.

De zangcarrière van Eshuijs begon in 1972 met de oprichting van de popgroep Lucifer. In 1974 brak de formatie door met het nummer House for Sale. Daarmee staat Lucifer op 1519 in de Top 2000. Andere hits zijn Black Pearl en Scarlet Lady.

The Dream

In 1986 besloot Eshuijs zich toe te leggen op solo-optredens en gaf zij les op het conservatorium. Wel speelde zij nog in de Nijmeegse band The Dream, van haar partner Peters. Voor haar werk ontving Eshuijs meerdere prijzen, waaronder drie Edisons voor de nummers On The Move Again en Black Pearl en het album Right on Time. Zij ontving eveneens een Gouden Harp voor het album Sometimes.

Eshuijs zette zich samen met haar partner in voor het lot van kankerpatiënten en hun naasten. Dat deden zij in het bijzonder door muziek te verzorgen rondom het jaarlijkse Alpe d'HuZes-evenement.

'Lief, sociaal en muzikaal'

De 71-jarige Henny Huisman zegt erg geschrokken te zijn door het overlijden van Eshuijs. "Ik ben even stuk." De twee hebben in het verleden samen veel muziek gemaakt. Zo bespeelde Huisman de drums in Lucifer. Huisman laat weten dat Eshuijs "een lieve, sociale en zeer muzikale vrouw was" en dat zij "veel te vroeg is heengegaan".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.