Terug

Volg Hart van Nederland

Voor het eerst in jaren eindelijk weer ouderwetse Koningsdag

Entertainment

27 apr 2022, 07:02

Na twee stille coronajaren vieren Nederlanders woensdag weer als vanouds Koningsdag. Overal in het land zijn er vrijmarkten, festivals en andere feestelijke activiteiten.

De nationale viering staat dit jaar in het teken van vrijheid en verbondenheid en vindt plaats in Maastricht, waar koning Willem-Alexander en zijn familie in 2020 al heen zouden gaan. Het bezoek duurt naar verwachting twee uur en wordt afgesloten met een speciaal gecomponeerd lied van Rowwen Hèze op het Vrijthof. Ook André Rieu treedt op.

In de rest van het land zijn een aantal grote festivals, zoals Kingsland in Amsterdam, Groningen en Rotterdam, Royal Dutch in Eindhoven, Kingsworld in Den Haag en 538 Koningsdag in Breda.

Aangepaste dienstregeling

De NS rijdt op Koningsdag op sommige trajecten met langere en extra treinen vanwege de verwachte drukte, zoals bijvoorbeeld van en naar Amsterdam. Maar ook in andere steden met Koningsdagfeesten worden extra of langere treinen ingezet.

Overdag worden er redelijk aangename temperaturen verwacht, van zo'n 13 graden in het noorden tot 17 graden in het zuiden. Ook gaat de zon flink schijnen en blijft het droog.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.