Terug

Volg Hart van Nederland

The Passion krijgt spin-off met Hemelvaart: 'Ook dit verhaal vertellen'

Entertainment

5 apr 2022, 09:41

Het paasverhaal is welbekend, maar hoeveel Nederlanders kennen de beteknis van Hemelvaart? Niet heel veel, constateert KRO-NCRV. En daarom komt de omroep nu met The Passion Hemelvaart. Inderdaad: een spin-off van het populaire tv-spektakel.

The Passion is sinds 2011 op de buis. Ieder jaar wordt op Witte Donderdag in een andere stad het verhaal van de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus gespeeld. De rollen worden vertolkt door Bekende Nederlanders, die het bijbelse verhaal vertellen door middel van Nederlandstalige liedjes. Het spektakel trekt jaarlijks miljoenen kijkers.

'Hemelvaart is oproep om op te staan'

Na elf jaar krijgt het evement nu een broertje: The Passion Hemelvaart. Dat hebben organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk dinsdag bekendgemaakt. "Het is een langgekoesterde wens om het verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen", aldus omroepdirecteur Peter Kuipers.

"Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap", legt Kuipers uit. "Dit verhaal laat bij uitstek zien dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn." Ze hopen Nederlanders te inspireren: "Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is Hemelvaart een oproep aan iedereen om op te staan."

Rollen weer door dezelfde BN'ers

The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: de verteller, Petrus en Maria Magdalena. De rollen worden vertolkt door onder andere Ruud de Wild (de verteller), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) en Soy Kroon (Jezus). Zij spelen die rollen volgende week ook al in de 'gewone' versie van The Passion.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaand fragment was eerder te zien in Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.