Terug

Volg Hart van Nederland

Einde van een tijdperk: Gert neemt definitief afscheid van Samson

Einde van een tijdperk: Gert neemt definitief afscheid van Samson

Entertainment

17 apr 2022, 10:42

Acteur en presentator Gert Verhulst heeft zaterdagavond definitief afscheid genomen van Samson & Gert. In het Studio 100 Pop-Up Theater in het Belgische Puurs speelde de 54-jarige Verhulst zijn allerlaatste Afscheidsshow.

Het was de bedoeling dat Verhulst al twee jaar geleden definitief afscheid zou nemen. Maar de geplande tournee moest worden geschrapt toen in maart 2020 de coronacrisis losbarstte. De presentator maakte de afgelopen maanden zijn afscheidstournee alsnog af. Zijn dochter Marie neemt zijn plek over en gaat nu optreden met hond Samson. Zij maakten het afgelopen jaar al een nieuwe tv-serie en een album met liedjes.

Het fenomeen Samson & Gert

De serie Samson & Gert ging van start in september 1990 en werd al snel een fenomeen in Vlaanderen en Nederland. Verhulst breidde het format uit tot een imperium met shows, films en platen. Het programma was bijna achthonderd keer te zien, er verschenen veertien albums en 44 theatervoorstellingen, verspreid over dertig jaar.

Aan het einde van de laatste voorstelling zaterdagavond verscheen Marie op het podium. Zij is nu officieel het nieuwe baasje van hond Samson. Hun eerste grote theatertournee staat gepland voor 2023. In Nederland zullen Samson & Marie onder anderen Amsterdam, Rotterdam en Roosendaal aandoen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.