Terug

Volg Hart van Nederland

Utrechtse Roselilah (25) is eerste Nederlandse vrouw met een Grammy: 'Echt fantastisch!'

Utrechtse Roselilah (25) is eerste Nederlandse vrouw met een Grammy: 'Echt fantastisch!'

Entertainment

6 apr 2022, 20:30

Een trots onthaal op Schiphol woensdag: de 25-jarige Roselilah uit Utrecht kwam na een lange vlucht vanuit Los Angeles terug aan in Nederland. In haar bagage? Een heuse Grammy Award, die ze afgelopen weekend samen met superster Kendrick Lamar won.

Vanaf haar zolderkamer maakt Roshwita Larisha Bacha, zoals ze echt heet, beats die ze online aanbiedt aan artiesten over de hele wereld. Baby Keem en Kendrick Lamar maakten met haar beats het nummer Family Ties. In Nederland haalde het lied de Top 40 niet, maar in Amerika viel het beter in de smaak: daar won het zondag een prestigieuze Grammy.

Roselilah was zelf bij het bijzondere moment in Los Angeles, de showbizzhoofdstad van de wereld. De Utrechtse mocht helaas niet het podium op: het gouden beeldje werd opgehaald door hiphop-icoon Kendrick Lamar, die niet vergat zijn hele team te bedanken. Daarin zat overigens nog een Nederlander: producer Outtatown (artiestennaam van Tobias Dekker).

'Ik ga het zeker vieren'

Als Roselilah woensdag aankomt op Schiphol, is ze maar net van de schrik bekomen. "Echt geweldig, echt fantastisch!", zegt ze tegen Hart van Nederland. De beatsmaakster werd warm onthaald door een trotse familie. "Haar werk is haar passie en dat maakt haar echt groots", glundert moeder Mieta.

Nu ze een Grammy heeft gewonnen komt Roselilah in het illustere rijtje van Nederlandse winnaars, met daarop onder meer het Metropole Orkest, DJ Tiësto en Afrojack. De Utrechtse is echter de eerste Nederlandse vrouw die de Amerikaanse muziekprijs wint. "Ik ga het zeker vieren, maar nu eerst slapen", zegt ze tot slot voldaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.