Terug

Volg Hart van Nederland

Rob Kemps verschijnt na ruzie bij De Oranjewinter: 'Ik was helemaal niet boos'

Entertainment

8 dec 2022, 06:20

Zanger en presentator Rob Kemps schoof woensdagavond eindelijk aan bij de mannen van Vandaag Inside (VI). Dat werd al een tijdje beloofd nadat er een kleine rel ontstond tussen de presentatoren en de zanger, maar nu kon de lucht dan toch worden geklaard.

De reputatie van Kemps liep een paar weken geleden een aardig deukje op, nadat René van der Gijp in Vandaag Inside vertelde dat de zanger hem boos had gebeld. Ze wilden een fragment gebruiken uit het NPO-programma Chansons!, dat Kemps presenteert, maar daar was Kemps het niet mee eens.

Na het verhaal van Van der Gijp nodigden de VI-heren Kemps een aantal keer uit om aan tafel te komen zitten, maar hij kwam nooit.

'Misverstand'

Nu hij eindelijk aanschoof bij de mannen in het programma De Oranjewinter, begon presentator Wilfred Genee meteen over het incident. "Die vraag had ik niet verwacht", grapt Kemps. "Ik ben blij dat we er een klein momentje van maken. Ik ben niet meer boos en ik ben nooit boos geweest. Het was een misverstand."

Daarna legt hij uit wat er de dag van het 'boze' belletje gebeurde. "Ik had even een baaldagje. Dat kan gebeuren. Ik was in CenterParks met vijf kinderen", legt hij uit. "Toen kreeg ik een appje met daarin dat de Chansons!-beelden waren verstuurd naar VI. Toen dacht ik: daar heb ik echt geen zin in. Toen heb ik een fout gemaakt en gezegd: 'laten we dat niet doen.'"

"Maar dan zegt Gijp op televisie: 'Hij heeft gebeld en hij was woest!'", zegt hij terwijl hij Van der Gijp op de schouder slaat. "Toen begonnen m'n oren te klapperen." De zanger beweert namelijk dat hij zelf helemaal niet gebeld heeft. "Ik ben niet de Kim Jong Un van Chanssons!, maar ik had er gewoon even geen zin in."

Matthijs van Nieuwkerk

De beelden die Vandaag Inside destijds wilde bespreken, had Kemps alsnog meegenomen. Omdat hij het programma samen met Matthijs van Nieuwkerk maakte, ontkwam hij niet aan de vraag hoe hij de presentator zelf mee heeft gemaakt. "Wist jij dat het zo'n lul was?", vraagt Genee na het fragment.

"Ik heb altijd heel fijn met hem gewerkt", zegt Kemps. "Maar wij maakten wel een ander programma." Hij vindt het jammer dat zijn programma bij de verhalen over De Wereld Draait Door op een hoop wordt gegooid. Wel hebben ze wel eens ruzie gehad, geeft hij toe. "Als je met zes gasten in een hostel zit drie weken lang, dan vallen er wel eens woorden", zegt hij. "En die praat je dan ook uit."

Weten wat je absoluut niet hebt mogen missen van de televisieavond? Luister de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.