Terug

Volg Hart van Nederland

Rapper Murda in Turkije veroordeeld tot vier jaar cel wegens songteksten

Rapper Murda in Turkije veroordeeld tot vier jaar cel wegens songteksten

Entertainment

19 apr 2022, 14:16

De Nederlands-Turkse rapper Murda is dinsdag in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden voor songteksten waarin hij het gebruik van cannabis zou aansporen. Dat heeft zijn manager laten weten aan het ANP. De rapper gaat in hoger beroep tegen de straf.

"Ik heb helaas slecht nieuws gekregen", reageert Murda, oftewel Önder Doğan, zelf in een verklaring op Instagram. De rapper was niet naar Turkije gevlogen voor de zaak omdat hij in Nederland druk is met opnames van een album.

Murda werd vorig jaar aangehouden op de luchthaven van Istanbul. De rapper zat korte tijd vast omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten waarin het gebruik van cannabis zou worden aangespoord. Het Turkse OM had vijf tot tien jaar tegen hem geëist.

Liedjes van lang geleden

Volgens de rapper gaat het om liedjes die hij lang geleden heeft gemaakt. "Nummers die zijn uitgebracht en miljoenen mensen hebben bereikt. Ik heb deze nummers voor mijn publiek gespeeld tijdens concerten en mijn fans zongen alle woorden mee. We lachten en dansten samen op al deze nummers. Het zijn nummers die ook geliefd zijn bij mensen die geen Turks praten. Deze mensen zijn na het luisteren van mijn muziek Turkse woorden gaan zingen en rappen."

De zaak heeft de muziek een negatieve lading gegeven en de rapper snapt niet dat hij is gestraft. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig."

ANP

Beeld: Instagram.com/murdaworld

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.