Terug

Volg Hart van Nederland

Presentator Rob Fruithof (Waku Waku) op 71-jarige leeftijd overleden

Presentator Rob Fruithof (Waku Waku) op 71-jarige leeftijd overleden

Entertainment

26 aug 2023, 20:02

Presentator en acteur Rob Fruithof is overleden. Dat heeft zijn zoon zaterdag bekendgemaakt via Facebook. Fruithof was het meest bekend als presentator van het tv-spelletje Waku Waku. De presentator is 71 jaar geworden.

"Dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van Rob Fruithof (71)", staat er te lezen op de Facebook-pagina van Fruithof. "Hij is overleden op 25 augustus 2023 als gevolg van kanker. Hij woonde in Kaapstad, en laat zijn zoon Leon (20) achter."

Fruithof presenteerde tussen 1988 en 1996 het KRO-programma Waku Waku, een quiz over dieren en natuur waaraan bekende Nederlanders meededen. Later presenteerde hij bij de TROS ook nog het programma Te land, ter zee en in de lucht.

In 2022 kwam Waku Waku weer terug op tv, maar Rob Fruithof gaf destijds aan geen interesse meer te hebben in de presentatierol:

Waku Waku komt terug op je beeldbuis
0:48
Waku Waku komt terug op je beeldbuis

Als acteur was Fruithof minder bekend, al speelde hij wel een aantal rollen in bekende series. Zo was hij onder meer te zien in de soap Onderweg naar Morgen. Enkele jaren geleden speelde hij een kleine rol in de Amerikaanse serie Black Sails. Hij speelde daarin een Nederlandse kapitein.

In de Hart van Nederland-podcast TV TALK houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.