Terug

Volg Hart van Nederland

Peter Gillis maakt bezwaar tegen dwangsom van miljoen voor huisvesten arbeidsmigranten

Peter Gillis maakt bezwaar tegen dwangsom van miljoen voor huisvesten arbeidsmigranten

Entertainment

7 sep 2022, 20:02

TV-persoonlijkheid en campingeigenaar Peter Gillis maakt bezwaar tegen de woensdag opgelegde dwangsom van een miljoen euro die hij kreeg voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken. Dit gebeurde volgens de gemeente in 2020 op De Berckt in Baarlo (Limburg). En dat mag niet, alleen recreatie is er toegestaan.

De gemeente droeg Gillis met zijn bedrijf de Oostappen Groep toen op om ervoor te zorgen dat die bewoners daar vertrokken. In mei dit jaar constateerden ze volgens een woordvoerder echter dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten en ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd.

Verjaard?

Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van één miljoen euro te gaan innen bij Gillis. Het bezwaar wat de realityster daartegen maakte had geen nut. Hij kan nu nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie, iets wat hij dan ook van plan is te gaan doen. Volgens Gillis is de vordering van de gemeente verjaard. Ook zegt hij dat er inmiddels geen migranten meer op het park wonen.

De tv-persoonlijkheid kwam recent ook al in opspraak om een incident dat zou hebben plaatsgevonden in mei. Daarbij zou hij betrokken zijn bij de mishandeling van zijn partner Nicol. Die zaak loopt overigens nog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.