Terug

Volg Hart van Nederland

NTR verwijdert aflevering van kinderserie met Thijs Römer na veroordeling

Entertainment

13 aug 2023, 21:09

De NTR heeft een aflevering van het kinderprogramma Kamp Koekieloekie met Thijs Römer verwijderd. Dat bevestigt een woordvoerster van de omroep na berichtgeving van RTL Boulevard. Römer speelt in de aflevering een bijrol.

"Wegens de recente veroordeling van Thijs Römer hebben we in overleg met de NPO besloten om de aflevering van de jeugdserie Kamp Koekieloekie waarin Römer een bijrol heeft, niet meer te herhalen. Ook zal de aflevering niet meer zichtbaar zijn op NPO Start", aldus de NTR.

Emotionele slachtofferverklaring in zaak Thijs Römer: 'Je hebt er misbruik van gemaakt'
2:47
Emotionele slachtofferverklaring in zaak Thijs Römer: 'Je hebt er misbruik van gemaakt'

De aflevering, een herhaling, werd zondag nog uitgezonden op televisie. Op sociale media reageerden veel kijkers verontwaardigd na het zien van Römer, die afgelopen week nog werd veroordeeld voor onlinezedendelicten met minderjarige meisjes.

Gevangenisstraf

De 45-jarige Römer kreeg dinsdag in de rechtbank in Assen een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur opgelegd. De rechtbank achtte bewezen dat Römer meisjes online verleidde tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.