Terug

Volg Hart van Nederland

Nicol Kremers weigert megaclaim van 1,7 miljoen te betalen aan Peter Gillis

Nicol Kremers weigert megaclaim van 1,7 miljoen te betalen aan Peter Gillis

Entertainment

3 okt 2023, 19:23

Nicol Kremers weigert bijna 1,7 miljoen euro aan haar ex Peter Gillis te betalen. De vaststellingsovereenkomst waarin zou staan dat ze zich niet negatief over hem mocht uitspreken, is volgens de manager van Kremers gedwongen getekend en daarom ongeldig.

"Wat ons betreft is deze overeenkomst ongeldig en kan en mag hij de vrouw die slachtoffer is in zijn strafzaak niet op deze manier het zwijgen doen opleggen over zeer ernstige strafbare feiten", laat de manager desgevraagd weten. "Een openbare rechtszaak bij een onafhankelijke rechter zien wij met vertrouwen tegemoet."

Peter Gillis moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Zijn ex, Nicol Kremers, deed onlangs aangifte tegen hem van mishandeling:

Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex
2:40
Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex

Geen uitlatingen over relatie

Vorige week werd bekend dat Gillis binnen drie dagen een bedrag van 1,68 miljoen euro eiste. Het bedrag zou gebaseerd zijn op een vaststellingsovereenkomst die Gillis en Kremers getekend zouden hebben toen zij hun relatie vorig jaar februari beëindigden.

Afgesproken zou zijn dat Kremers zich niet zou uitlaten over onder meer de relatie met de vakantieparkenhouder. Dit gebeurde echter wel en daarom eiste Gillis geld.

Mishandeling

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die Kremers bijstaat in de zaak, liet eerder al weten: "Het lijkt er sterk op dat hiermee gepoogd wordt om Kremers de mond te snoeren over de mishandeling waarvoor de heer Gillis vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie." Justitie verdenkt Gillis ervan dat hij Kremers onder meer in haar rug en neus zou hebben gebeten. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak voor de rechter wordt behandeld.

In de Hart van Nederland-podcast TV TALK praten we je elke dag bij over het laatste televisienieuws:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.