Terug

Volg Hart van Nederland

Natuurbeschermers willen concerten Rammstein tegenhouden

Natuurbeschermers willen concerten Rammstein tegenhouden

Entertainment

3 juli 2023, 22:39

Stichting Natuurbeschermingswacht uit Meppel daagt zowel de gemeente als de provincie Groningen voor de rechter vanwege de aanstaande concerten van de Duitse band Rammstein in de stad Groningen. De vergunning zouden niet in orde zijn.

Dat bevestigt de stichting te tegenover het ANP na berichtgeving van het AD. In aanloop naar de concerten op 6 en 7 juli in het Stadspark in Groningen verleende de gemeente een evenementenvergunning en eenmalige vergunning om meer lawaai te mogen maken dan toegestaan. Rammstein mag daardoor 103 decibel produceren in plaats van 100 decibel.

Schade

Volgens secretaris Geert Starre van de Natuurbeschermingswacht is aangetoond dat het volume in werkelijkheid nog veel harder zal zijn. Dat leidt niet alleen tot gehoorschade bij mensen, stelt Starre, maar kan ook de natuur beschadigen.

"Dat willen wij voorkomen", zegt Starre tegen het ANP. Rondom het Stadspark zouden zo'n 52 soorten vogels leven, waarvan er veel nog broeden, zegt Starre. Natuurbeschermingswacht meent dat de door de gemeente en provincie verleende vergunningen niet op de juiste manier verleend zijn. Zo zou het onder meer ontbreken aan een natuurtoets, die gedaan moet worden wanneer een vergunning verleend wordt.

Ook is er een vergunning afgegeven voor het afsteken van vuurwerk, een vast onderdeel van een Rammstein-show, dat volgens Starre weer tot extra schade zal leiden. "Er ontbreekt een toets die alle gevolgen beziet, voor mens en natuur." Wanneer de bestuursrechter zich over de kwestie zal buigen is nog niet bekend. De rechtbank Noord-Nederland was maandag niet bereikbaar.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK hoor je het opvallendste entertainmentnieuws. Beluister hier de nieuwste aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.